Klasszikusok kedvence: cigánypecsenye ízHUSZÁR-tól
Feladtuk, hogy étteremben tisztességes cigánypecsenyét együnk. Itt a tradicionális recept ízHUSZÁR-tól!
Klasszikus cigánypecsenye recept
Mi is kell egy jó cigánypecsenyéhez? Az étel lelke az első osztályú hús. Én mangalicapárti vagyok, és nem elsősorban az íze miatt, hanem mert az ilyen plecsnis húsoknak nagyságrendekkel jobb a minősége. A következő alapelem a szalonna. Nem voltam rest, és csakis azért, hogy jóféle házi szalonnát vegyek, eltekertem a piacra. Mondanom sem kell, hogy nem bántam meg! Fűszerezésben a klasszikus kombináció: só, bors, fokhagyma, pirospaprika, és esetenként mustár.
Amikor belekezdtem ennek a cikknek az írásába, végeztem egy gyors internetes kutatást, hogy mi lehet az étel nevének eredete. És hogy mire jutottam? Semmire. De akkor próbáljuk meg józan paraszti ésszel megfejteni! A cikk folytatásához kattints ide!