A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

KÖNYVHAJLÉK – JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ

2020. június 11., 18:13

Ismert magyar művészek az általuk felajánlott értékes tárgyakkal szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél több embernek legyen tető a feje felett, és legyen egy hely, amit úgy nevezhet: otthon.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület tagjai abban hisznek, hogy mindenkinek szüksége van egy helyre, amit otthonnak hívhat. Céljuk, hogy minél több rászoruló és hajléktalan embert segítsenek hozzá a biztonságos, fenntartható lakhatáshoz. Az általuk is képviselt Elsőként Lakhatást szemlélet szerint a hajléktalanszállók nem képesek valós kivezető utat nyújtani a hajléktalanságból, ezért helyettük megfizethető bérlakásokat kell kínálni, és intenzív szociális munkával kell segíteni a beköltöző bérlőket. Az egyesület ma 60 ember lakhatását biztosítja, köztük idős, krónikus betegséggel küzdők és gyerekes családok is vannak. Emellett a szervezet heti szinten segíti a hozzá fordulókat, Adj munkát! programja pedig a munkakeresésben nyújt támogatást. Az elmúlt években száznál is több önkéntes csatlakozott otthonteremtő munkájukhoz. Az aukcióban való részvétellel te is hozzájárulhatsz, hogy minél kevesebb ember éljen az utcán, vagy az erdőben.

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. A Társaság rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és a róla szóló kritikák megszületését. Programjai között hagyományos író-olvasó találkozók ugyanúgy szerepelnek, mint középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok vagy szélesebb közönséget vonzó fesztiválok. Együttműködik hazai és nemzetközi irodalmi és kulturális szervezetekkel.

Az aukció itt érhető el.

A szervezésben és a művészek felkérésében Gács Anna irodalomkritikus, szerkesztő, fordító és Czinki Ferenc író, szerkesztő, kritikus vett részt.

A felajánlók névsora:
Alföldi Róbert színész, rendező
Baksa-Soós Attila zenész, költő
Bálint András színész, rendező
Bereményi Géza író, rendező
Bíró Kriszta színész
Csákányi Eszter színész
Cserna-Szabó András író
Debreczeny Zoltán képzőművész
Ember Sári képzőművész, fotóművész
Eperjesi Ágnes képzőművész
Fullajtár Andrea színész
Gálffi László színész
Grecsó Krisztián író, szerkesztő
Haász Katalin festő
Háy János író, költő
Káldi Kata képzőművész
Kemény Zsófi író, költő, slammer
Kicsiny Balázs képzőművész
Kulka János színész
Lang Györgyi és Falusi Mariann színész, énekes
Máté Gábor színész, rendező
Nádasdy Ádám költő, nyelvész
Őze Áron színész
Parti Nagy Lajos író, költő
Pelsőczy Réka színész, rendező
Rutkai Bori zenész, képzőművész
Szaniszló Judit, író
Szigeti Kovács Viktor író
Szüts Miklós festő
Takács Katalin színész
Tamás Zsuzsa író
Tóth Krisztina költő, író
Törőcsik Franciska színész
Vojnich Erzsébet festő