A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kraftwerk: betiltották az elektronikus zenét Buenos Airesben

2016. november 11., 17:04

Argentina fővárosának vezetése időszakosan tiltotta be az elektronikus zenei tánceseményeket, miután tavasszal hatan vesztették életüket a Time Warp Argentina fesztiválon. A rendelet hatására a Kraftwerk Buenos Aires-i fellépését is törölték kevesebb, mint két héttel a meghirdetett koncert előtt.

tao-nightclub-after-dark

Nehéz idők előtt állnak az argentin elektronikus zenészek, miután a Bueros Aires-i városvezetés rendeletileg tiltott be mindennemű elektronikus zenei tömegrendezvényt. A döntéshozók szerint a argentin elektronikus zenei szférát lényegében lenullázó ítélet meghozatalán az áprilisi Time Wrap Argentina fesztivál tragédiája óta ügyködnek, azonban csak mostanra sikerült megfelelő jogi környezetet biztosítaniuk a rendelet számára.

A Time Wrap Argentina elektronikus zenei fesztivált tavasszal egyetlen nap után leállították, miután az első este folyamán a közönség hat tagja vesztette életét drogtúladagolás miatt. Ugyan a fesztivál szervezői bíróság előtt feleltek a megfelelő biztonsági előkészületek elhanyagolása miatt, senki nem gondolta volna, hogy az incidensnek a város teljes éjszakai életét érintő következményei lesznek.

A rendelet lényegében minden olyan tömeges táncrendezvényt kriminalizál, melynek fellépői „elsődleges hangszerként szintetizátorokat vagy samplereket használnak.” A tiltás első külföldi áldozata pedig stílszerűen nem más, mint a Kraftwerk: az együttes november 23-án lépett volna fel  3D-turnéműsorával Buenos Aires-ben s hiába kelt el szinte az összes jegy, a szervezők kénytelen voltak a törvényi nyomás hatására lemondani a koncertet.

Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06