A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Különös páros: Graham Coxon és Rose Elinor Dougall közös zenekart alapított

2022. április 20., 17:49

Graham Coxon, aki a Blur gitárosként lett világhírű és már évek óta szólóelőadó, valamint Rose Elinor Dougall, aki pedig a The Pipettes nevű, 2003 és 2011 között létezett, nagyon szerethető, a hatvanas évekre kacsintó, így erősen retró ízű popzenekar tagja volt, majd Mark Ronsonnal dolgozott együtt, zenekar alapítottak The Waeve néven. Egyelőre még csak egy dalrészletet osztottak meg, de egy-két hónap múlva már jóval többet fogunk tudni a frissen megalakult duóról.

Bár első ránézésre Rose Elinor Dougall és Graham Coxon két egymástól elég távol eső zenei univerzum, mégis közelebb lehetnek egymáshoz, mint az elsőre látszik, mert már metszetük is van, amit úgy hívnak: The Waeve. Az ilyen kollaborációkból pedig mindig valami izgalmas sül ki. Az új zenekar május 4-én mutatkozik be a londoni Lexington klubban – jegyeket április 22-től itt lehet rá venni –, másnap pedig megosztják első számukat, ami a Something Pretty címet kapta. Íme egy kis ízelítő a számból:

Rose Elinor Dougall és Graham Coxon 2020 karácsonyán kezdtek el egymással üzeneteket váltani, amiből az lett, hogy hamarosan már közös dalokon dolgoztak, majd rövidesen úgy döntöttek, hogy összehoznak együttesen valami komolyabbat, mondjuk egy zenekart és egy lemezt, a többit pedig majd meglátják. És hogy milyen lesz a The Waeve? Filmszerű, intim, befelé figyelős, történetmesélős és többek között hatással volt rá az angol folkzene is. Minden mást majd – ahogy mondtuk is – a közeli jövőben fogunk megtudni az új zenekarról.

Végezetül, két klip a két előadótól, csak hogy pontosan lássuk, ki honnan érkezik.

A 90-es évek alternatív rockja előtt tiszteleg az MGMT
nov. 30., 16:57