A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kwabs: Love + War – a Szigeten is fellépett brit énekes első albuma +FRISSÍTÉS: My Own (videoklip)

2015. szeptember 7., 20:41

A BBC Sound Of 2015 és az NME-féle 50 legjobb új előadó listán is szereplő, tavasszal Sam Smith előzenekaraként turnézó, majd a Disclosure új albumán és a Damon Albarn-fele Africa Express projekt roskildei megakoncertjén is közreműködő ghánai származású brit elektro-soul/R&B énekes Kwabs (született: Kwabena Sarkodee Adjepong, 1990) pár hete nálunk is fellépett a Sziget zárónapján, és remek műsorral csinált kedvet első albumához, mely itt már a szeptember 11-re kitűzött megjelenés előtt végighallgatható.

A nehéz gyerekkorú dél-londoni srác 11 évesen került nevelőszülőkhöz, akik bátorították az éneklés irányába (ami mellett zongorázni is megtanult), majd a National Youth Jazz Orchestra énekeseként és a Royal Academy Of Music ösztöndíjas hallgatójaként is a dzsessz felé orientálódott. A nagyközönség előtt a drum’n’bass veterán Goldie 2011 elején adásba került tehetségkutató tévésorozatában tűnt fel (a Goldie’s Band végén a Buckingham Palotában is énekelt egy emlékezeteset), majd a YouTube-ra feltöltött feldolgozásai (Corinne Bailey Rae, James Blake stb.) után már saját dalokkal is nekivágott a popkarriernek.

A három tavalyi EP-je közül a Walk címadó száma már nagy sikert aratott, és 2015-ben elkészült az itt hallható Love + War című első albumával is, melyen olyan producerek segítették, mint a Jessie Ware-lemezekről ismert Dave Okumu (az Invisible együttes frontembere) vagy a Bécsben élő angol Christopher Taylor, azaz SOHN (a My Own, a Look Over Your Shoulder és a Wrong Or Right az ő munkáját dicséri, az utóbbi kettőben zeneszerző is volt).

FRISSÍTÉS: az album stream után egy nappal a My Own című dal videoklipje is megérkezett!

.
a Fight For Love júliusban bemutatott klipje:

a Perfect Ruin idén februárból:

a nagy sláger, a Walk klipdal 2014 szeptemberéből:

a 2014 áprilisából való Pray For Love, mely nem került fel az albumra:

a Wrong Or Right videója 2014 januárjából:

.
a Willing & Able című legfrissebb Disclosure-kislemezdal Kwabs énekével, az idén augusztusban közzétett stúdióverziójában és élőben is egy júniusi közös fellépésen:

.
ráadásként itt az ifjú Kwabena Adjepong 2010-es fellépése a Buckingham Palotában a Motherless Child spirituálé feldolgozásával . . .

. . . és a már Kwabs művésznéven jegyzett 2012-es YouTube-videója a James Blake-féle The Wilhelm Scream átiratával:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39