A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lady Gaga Dalai Láma-találkozója vérbe borította a kínai internetet

2016. július 1., 7:32

Az énekesnőt Egyesült Államok beli turnéján fogadta a tibeti spirituális vezető, a találkozó pedig kiverte a biztosítékot a kínai Lady Gaga-rajongók körében. A kínai külügyminisztérium ugyanakkor cáfolta, hogy az események hatására újra betiltották volna a feketelistáról 2014-ben lekerült énekesnő zenéjét az 1,4 milliárd lakossal bíró országban.

https://www.instagram.com/p/BHHwDpgD72y/?taken-by=ladygaga

Kínai rajongók gyűlölködő kommentjeinek áradata borította Lady Gaga hivatalos Instagram profilját, miután az énekesnő nyilvánosságra hozta a Dalai Lámával közös fényképeit – számolt be róla a CNN. Gaga még vasárnap, a tibeti méltóság amerikai turnéjának keretein belül vett részt a zártkörű audiencián, melynek keretein belül többek között „a reményről beszélgettek.”

Azzal  valószínűleg Lady Gaga sem számolt, hogy kínai rajongói véresen komolyan veszik azt, hogy idoljuk a Dalai Lámával együtt mutatkozik. A több ezer, igen dühös felhasználótol érkező kommentfolyamon túl Gaga a Twitter kínai megfelelőjén, a Weibo-n is gyűlöletbeszéd céltábjává lett sőt, akadt olyan csalódott rajongó is, aki fényképet látva az énekesnő zenéjének újbóli betiltását követelte. Gaga 2011 és 2014 közt feketelistás előadó volt Kínában, mivel a kínai kulturális minisztérium szerint zenéje „kártékony az ország morális értékeire”, így azt éveken át nem lehetett legálisan terjeszteni, de még elérni sem.

A tiltás megújításáról azonban a híresztelések ellenére szó sincs. A kínai külügy részéről Hong Lei nyilatkozatban cáfolta, hogy Gaga kínai megjelenéseit a fénykép miatt bármilyen formában is akadályoznák hozzátéve, annak ellenére, „hogy mindannyian tisztában vagyunk vele miféle ember is a Dalai Láma valójában.”