A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lady Gaga vásárolta meg Frank Zappa legendás otthonát

2016. szeptember 22., 21:15

Elkelt Frank Zappa Hollywood-i rezidenciája, ahol a zenész a hetvenes évektől kezdve haláláig élt és alkotott. A különleges, Zappa igényei szerint átalakított villa történetében azonban csak most következik a csavar: a hírek szerint az ingatlan új tulajdonosa Lady Gaga.

zappa6

5,5 millió dollárért kelt el Frank Zappa egykori, Hollywood-i otthona, melynek új tulajdonosa. A vevő: Lady Gaga. A Variety információi szerint az ingatlanközvetítő hiába igyekezett titokban tartani a vevő kilétét, de szinte bizonyos, hogy az énekesnőjé lett a Zappa-dinasztia családi fészke.

A villa, melyet mi már korábban bemutattunk, a hetvenes évek közepén került a zenész birtokába, aki itt élt, nevelte fel gyermekeit és nem utolsó sorban rögzítette több lemezét, egészen 1993-as haláláig. A telken a hathálószobás villán túl két vendégház is található, az ingatlan pedig bővelkedik a rendhagyó helyiségekben: a villában önálló, két emelet-belmagasságú galéria,  üvegház, könyvtárszoba, speciális archiváló terem és nem utolsó sorban Zappa saját stúdiója, a Utility Muffin Research Kitchen is megtalálható.