A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ladyhawke: Sweet Fascination + A Love Song – két új dal +FRISSÍTÉS: az A Love Song videoklipje!

2016. március 13., 23:46

Az elmúlt három-négy napban rengeteg új dalt kaptunk (PJ Harvey, Amanda Palmer, Bat For Lashes, Gwen Stefani, Anohni, Iggy Pop, Rostam, Jean-Michel Jarre feat. Peaches, Death In Vegas feat. Sasha Grey, Cassius feat. Cat Power & Mike D, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Peter Bjorn And John, Cat’s Eyes, The Last Shadow Puppets, Weezer stb.), sőt még olyan albumbejelentéseket is, melyekhez nem tartozott friss zene (Garbage, Tegan And Sara), de a legnagylelkűbb az új-zélandi multiinstrumentalista-dalszerző-énekesnő Ladyhawke volt: ő rögtön egyszerre két számmal harangozza be új lemezét!

Az 1979-es születésű Phillipa Margaret Brown, becenevén Pip, a 2000-es évek elején a Two Lane Blacktop nevű új-zélandi garázsrock kvartett vagány szólógitáros-vokalistanőjeként tűnt fel, majd Ausztráliába áttelepülve a későbbi Empire Of The Sun-alapító Nick Littlemore együtteseivel, a Teenagerrel és a Pnauval készített elektronikus alapú számokat, mielőtt a Sólyomasszony című 1985-ös Michelle Pfeifferfantasy nyomán választott Ladyhawke nevet felvéve szólóban is a világ elé lépett volna nyolcvanas éveket idéző szintis pop-rock dalaival.

ladyhawke-sansbang

Címnélküli első albuma a 2008-as év legjobb női bemutatkozó lemeze volt (a helyi Grammynek számító New Zealand Music Awards gáláján hét kategóriában nyert vele!), és hatása még máig is érezhető (elég meghallgatni például az angol popcsaj Foxes tavalyi Body Talk slágerdalát, melynél a Ladyhawke album egyik társszerző-producere, Jim Eliot jelentette a konkrét közös kapcsot). A kevésbé sikeres második nagylemez, a 2012-es Anxiety után Pip Brown már 2013-ben elkezdett stúdiózni a harmadik anyagával, és 2015 tavaszán már arról írt, hogy az utolsó simításokat végzi, és megőrül, ha nem adhatja ki mihamar az új lemezt, de végül csak most a héten hirdették ki a megjelenését.

ladyhawke-sami2

Az immár Los Angelesben – a szintén új-zélandi Madeleine Sami színésznővel boldog házasságban – élő dalszerző-énekesnő június 3-án adja ki a Wild Things címre keresztelt harmadik Ladyhawke-albumot, de a hosszú várakozásért cserébe egyszerre rögtön két beharangozó dallal lepte meg a rajongóit!

A Love Song

FRISSÍTÉS: ez a szám április 8-án videoklipet is kapott, a nyolcvanas évek esztétikájához igazodva!

ladyhawke-alove

Sweet Fascination

ladyhawke-sweet

egy tavalyi Los Angeles-i koncerten a Back Of The Van című régi dallal:

.
Ladyhawke legutóbb megjelent felvétele egy vendégszereplés volt a szupersztár-DJ Tiësto 2014-es A Town Called Paradise albumának Last Train című dalában, melynek zenei alapjaihoz a Firebeatz holland producerduó is hozzájárult:

.
két szám a 2012-es Anxiety című legutóbbi Ladyhawke-albumról, a Blue Eyes és a Black White & Blue, melynek klipjét a Laura Mars szemei című 1978-as Faye Dunaway-horror ihlette:

a 2008-as első Ladyhawke-album legsikerebb számai, a My Delirium és a Paris Is Burning:

.
ráadásként itt egy összeállítás Pip Brown korai karrierjéből – még a Ladyhawke név felvétele előtt:

Nick Littlemore és Peter Mayes elektroduójának, a Pnaunak az Embrace című 2007-es sikerdalában ő volt a vendégénekesnő, és a videoklipben is az ő hangja hallható, miközben a bevágott koncertjelenetekben már a Bridezilla együttes frontcsaját, Holiday Sidewindert láthatjuk:

Pip Brown a Teenager együttes tagjaként Nick Littlemore-ral, a 2006-os Thirteen albumuk Alone Again című klipdalában:

2003-ban a Two Lane Blacktop együttes szólógitáros-vokalistájaként a Bonnie című szám élő előadásával:

Girlhawke – a 18 éves Pip Brown még a múlt évezredben, otthon a hálószobában gyakorol a rocksztárkarrierre

ladyhawke18

.
az új album számlistája és borítója:

Ladyhawke: Wild Things (2016)

A Love Song
The River
Wild Things
Let It Roll
Chills
Sweet Fascination
Golden Girl
Hillside Avenue
Money to Burn
Wonderland
Dangerous

Ladyhawke-WildThings

Valerie June – dalok az új albumról és szereplés egy sztárparádés női kislemezen
jan. 26., 15:48
Billy Nomates: Heels – klipdal a Portishead-főnökkel készült Emergency Telephone EP-ről
jan. 25., 17:21
Brodka: Wrong Party – a lengyel art-pop énekesnő a brit sztárproducer Dan Carey-vel
jan. 24., 14:05
Royal Blood: Typhoons – az áprilisra bejelentett rock-diszkós album címadó dala
jan. 22., 5:49