A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lana Del Rey: Doin’ Time – videoklip + Norman Fucking Rockwell – a teljes album

2019. augusztus 30., 2:52

Lana Del Rey új Norman Fucking Rockwell albumáról a tavaly szeptemberi Mariners Apartment Complex és Venice Bitch videók után 11 hónapig nem kaptunk új klipet (a januári Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have – But I Have It című harmadik beharangozó dal már vizuális kíséret nélkül érkezett), ám az augusztus 30-ra kiírt lemezmegjelenés előtt egy hét alatt három számnak is lett videója: a múlt heti Fuck It I Love You / The Greatest duplaklip mellé most a Doin’ Time című Sublime-feldolgozáshoz is jött egy kisfilm.

Az énekesnő 2017-es legutóbbi Lust For Life albumának klipsorozatához (Love, Lust For Life, White Mustang) és az új lemez háromperces beharangozó kisfilmjéhez hasonlóan mindhárom friss videót Rich Lee rendező forgatta, aki a George Gershwin-klasszikus Summertime-ra épülő Doin’ Time című 1996-os Sublime-sláger Lana Del Rey-interpretációjához egy híres 1994-es klipet dolgozott át: a David Fincher által rendezett Rolling Stones-féle Love Is Strongot, melyben Mick Jaggerék King Kongnál is nagyobb óriásokként járkálnak New Yorkban.

Az óriás-Lana a saját filmjében Los Angelesben ébred fel és bóklászik, majd egy autós moziban játszódó jelenetben (ahol normál méretű alteregójaként Lana Del Rey az előző évtizedbeli Lizzy Grant-periódusát megidéző szőke parókával szerepel) féltékenységi bosszú közben is láthatjuk, ami nyílt utalás a klip másik előképére, Az 50 láb magas nő támadása című 1958-as fantasztikus filmre, illetve annak Daryl Hannah-féle 1993-as remake-jére.


a Norman Fucking Rockwell című új Lana Del Rey-album egyetlen feldolgozásdalának, a Doin’ Time-nak a videója:

összevetésként a Rolling Stones 1994-es Love Is Strong klipje. . .

. . .és Az 50 láb magas nő támadása ötvenes és kilencvenes évekbeli verziója:

.
Itt hallható a ma megjelent új Lana Del Rey-lemez, az all-American festő-illusztrátor Norman Rockwell (1894-1978) nyomán elnevezett Norman Fucking Rockwell album, melyet az énekesnő nagyrészt a sztárproducer Jack Antonoff-fal írt és rögzített, de a 9. számban a Last Shadow Puppets/Mini Mansions-basszista Zach Dawes, a 10. és 12-13. számokban pedig a 2012 óta minden LDR-nagylemezen közreműködő Rick Nowels is besegített neki társszerző-producerként:

01 Norman Fucking Rockwell
02 Mariners Apartment Complex
03 Venice Bitch
04 Fuck It I Love You
05 Doin’ Time
06 Love Song
07 Cinnamon Girl
08 How To Disappear
09 California
10 The Next Best American Record
11 The Greatest
12 Bartender
13 Happiness Is A Butterfly
14 Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have — But I Have It

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39