A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lana Del Rey: Honeymoon – itt az új album címadó dala!

2015. július 14., 18:06

A 30. születésnapját múlt hónapban ünneplő amerikai dalszerző-énekesnő Lana Del Rey alig egy éve jelentette meg Ultraviolence című legutóbbi albumát, de azóta már kaptunk tőle két pazar Tim Burton-filmbetétdalt (Big Eyes, I Can Fly), egy számot Emile Haynie producer lemezén (Wait For Life) és egy újabb dalrészletet az Adaline varázslatos élete című film előzeteséhez (Life Is Beautiful), most pedig már itt is van szeptemberre ígért új Honeymoon albumának címadó szerzeménye.

A korábbi Lana-lemezeken is bizonyított Rick Nowels társszerző-producerrel és Kieron Menzies hangmérnökkel készülő új albumhoz (melyen a saját szerzemények mellett a Don’t Let Me Be Misunderstood című Nina Simone-feldolgozás is szerepel majd) az énekesnő az elmúlt hónapokban klipet is leforgatott (az egyiket Music To Watch Boys To című számhoz), de a YouTube-on pár perce közzétett Honeymoon videónak csak az első fél perce mozgókép, a maradék játékidő alatt a dalszövegoldalt láthatjuk a május-júniusi Endless Summer turné kísérőfüzetéből – szóval az igazi klip(ek)re még várhatunk. A dal azonban pont olyan gyönyörű, amilyennek a beharangozó részletek alapján remélhettük.

FRISSÍTÉS: a kliphez forgatott anyagot Lana Del Rey túl unalmasnak találta, és végül nem is jelent meg a dalnak teljes hivatalos videója – a maradék felvételek csak egy évvel később, 2016 júniusának végén szivárogtak ki!

.
a dalszövegoldal:

lana-honeymoonlyrics

a dal élő a capella ősbemutatója június 16-án Floridában, az Endless Summer turné West Palm Beach-i koncertjén:

Szerző:
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51