A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lawrence Rothman: Wolves Still Cry – videoklip a titokzatos énekes sztárparádés albumához

2017. július 31., 9:08

Tavaly már kapott itt egy nagy összeállítást a titokzatos alteregók mögé rejtőző 1982-es születésű Los Angeles-i goth-R&B dalszerző-producer-énekes és performance/concept art művész Lawrence Rothman, akinek az olasz-kanadai klipkirálynő Floria Sigismondi 2013 óta hét videót rendezett kislemezdalaihoz, melyekben Angel Olsen, Charli XCX és Ariel Pink vokálozott, a Sonic Youth-dáma Kim Gordonnal közös duettjében pedig a Yeah Yeah Yeahs-gitáros Nick Zinner és a Warpaint-doboscsaj Stella Mogzawa is közreműködött. Rothman most július végén bejelentette őszre első albumát, melyen Kristin Kontrol, Marissa Nadler és a Guns N’ Roses-basszista Duff McKagan is szerepel, a friss beharangozó klipdalában pedig How To Dress Well vokálozik.

Ki ez a fickó, hogy ennyi sztárvendég gyűlt köré az elmúlt négy év során? Nos, bár ezt egyetlen mérvadó zenei oldal sem említi, egy kis kutatással kideríthető, hogy nem egy ismeretlen kezdőről van szó: Lillian Berlin művésznéven gitáros-énekes frontemberként vezette a 2001-2012 közt működő Living Things excentrikus rockzenekart, és annak dalaihoz nem kevesebb mint nyolc klipet kapott Floria Sigismonditól – akit 2004-ben felségül is vett és akivel egy közös gyermeket is nevel.

A Sigismondi által 2013 tavaszán alapított MAMAROMA lemezcégnél megjelent eddigi kiadványok után a Justin Raisen producerrel felvett első Lawrence Rothman-album már a nagy Interscope kiadónál jön ki október 13-án The Book Of Law címmel, de a korábbi kislemezdalok közül furamód csak az Angel Olsennel közösen jegyzett California Paranoia kerül át rá – a tavaly óta begyűjtött új vendégközreműködők közül ezen a friss fotón a GNR-rocker Duff látható a stúdióban a dalszerző-énekes mellett.

Lawrence Rothman (akinek ez az eredeti kereszt- és családneve!) a 2013-ban tiszta lappal indított szólókarrierjében már kislemezről kislemezre számos alteregót kipróbált, és azokat most nyolc színész bevonásával vonultatja fel maga mellett saját rendezésű új videójában, melyben Sigismondi ezúttal csak kreatív direktorként működött közre (a kilenc alteregó: a Rothman által játszott Orion mellett Darrell Bitchboy, Truman, Hooky, Aleister, Natucket, Kevin, Christopher és az Elizabeth Taylorról formázott Elizabeth).

Az amerikai dalszerző-énekes Tom Krell (How To Dress Well) vokáljával dísztett Wolves Still Cry című új kislemez- és klipdal – melynek inspirációs forrásai közt Rothman a soul énekes Marvin Gaye, a legendás táncosnő Isadora Duncan és a vizionárius angol költő William Blake nevét említi – itt hallható és látható:

.
az album számlistája és borítója:

Lawrence Rothman: The Book Of Law (2017)

1 Descend
2 Wolves Still Cry
3 Shout
4 Stand By
5 Jordan (feat. Kristin Kontrol)
6 Geek
7 Your Kiss Tastes Like Dope
8 Ascend
9 Die Daily
10 Walking My Tears Across Manhattan
11 California Paranoia (feat. Angel Olsen)
12 Ain’t Afraid Of Dying (feat. Marissa Nadler)

az albumra átkerülő 2015-ös kislemezdal, az Angel Olsennel közös California Paranoia klipje:

.
összevetésként az utolsó Living Things-kiadvány, a 2012 tavaszán megjelent dupla A-oldalas Fake It Baby, Fake It / Hell To Pay kislemez, melynek bónuszdalaként a California Paranoia korai Psycho Swing verziója szerepel. . .

. . .és az utolsó két Living Things-videoklip Floria Sigismondi rendezésében:

Fake It Baby, Fake It (La Dame Nature)

Har Megiddo

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51