A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Leharcolva került haza a The Strokes rejtélyes, elveszett gitárja

2016. február 23., 13:43

Nick Valensi egy hónap után kapta kézhez sokáig elveszettnek hitt, rejtélyes helyeken kallódó gitárját, melynek egy, New York és Los Angeles közti úton veszett nyoma. A hangszer, melynek visszaszerzőjét a The Strokes gitárosa busás nyomravezetői díjjal kecsegtette, azonban korántsem az eredeti állapotában került vissza gazdájához.

Megtépázott állapotban jutott vissza Nick Valensihez hetek óta elveszettnek hitt gitárja. A The Strokes gitárosa pontosan egy hónappal ezelőtt, január 22-én jelentette be, annak, aki bármit is tud a New York és Los Angeles közti postázás során nyoma veszett hangszerről, ezer dollár nyomravezetői díj üti a markát. Valensi rövid időn belül – szeretett Epiphone félakusztikus Riviera-modelljének – hiányát érezve ötszörösére emelte az összeget, mely valószínűleg már kellő motivációt jelentett valaki számára, hogy visszajuttassa az elveszett hangszert.

Valensi felesége, Amanda de Cadanet egy Instagram-bejegyzésben erősítette meg a hírt, hogy a gitár szörnyű állapotban, húrok nélkül, rozsdás szerelvényekkel és egyéb vízkároktól sújtva, ám végül hazatalált. De Cadanet bejegyzésben a gitáros nevében is megköszöni a The Strokes rajongóinak, hogy mindent latba vetve részt vettek a hangszer utáni hajszában. Érdekesség, hogy Valensi kultikus hangszerének replikái évek óta megtalálhatóak az Epiphone kínálatában.

https://www.instagram.com/p/BCExIfWl6kO/?taken-by=amandadecadenet

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33