A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lélekemelő Heti Szorgalmi

Ligeti Gyuri
2015. december 14., 15:00

Előadó: Lemolo
Dal: Heart
Megjelenés: 2015. november 19. (A „Red Light Return” album utolsó száma)

Karácsony, Karácsony és Karácsony… (A nagybetű szándékos, Jézus magyar neve ez.) Továbbra is keresem a zenéket, amelyek felemelik a lelket, nem vásárlásra próbálnak ösztökélni… A seattle-i Meagan Grandall (Lemolo név alatt) gyönyörű dream-popja a következő karácsonyi dal, amit mindenkinek hallani kell.

Lemolo025

Ő ugyan – gondolom – nem annak szánta, de ha becsukom a szemem, látom az esti nagyvárost karácsonyi díszben, égőkkel, csillagokkal, feldíszített kis karácsonyfákkal, forraltboros bodegákkal, gesztenyésnénikkel és rengeteg siető emberrel.. Aztán azt is látom, ahogy a forgatag elül, kiürülnek az utcák, csak azok maradnak, akik tényleg csak nézni szeretnék a várost, gyönyörködni benne, vagy akik akarnak egy jó kis görbe, forraltboros estét.

https://youtu.be/UKAKzJoY0Ao

Így nyugtat ennek a fiatal hölgynek a hangja, a zongorajátéka. Természetesen sok dream-pop klisé van a lemezen – illetve „stílusjegy”-nek mondják az ilyesmit -, de mit sem számít, ha a dalszerzésben ennyire jó valaki. Érdemes meghallgatni a Lemolo első lemezét is, mikor még Kendra Cox dobolt, de ez a második – immár szólólemez – még személyesebb dalokat tartalmaz, bensőségesebb hangulatot árasztva a következő napokra.

Szerző: Ligeti Gyuri
Címkék: ,
Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33