A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lemezek, melyek miatt ünnep lesz az idei Record Store Day

2016. március 11., 6:41

Idén is parádés megjelenésekkel válik majd teljessé a lemezboltok világnapja. Összeszedtük a legjobb öt albumot, melyek miatt valóban indokolt tűkön ülve várni az április 16-át.

bob-dylan-2

A világ lemezőrültjei számára a karácsonnyal egyenértékű ünnep lesz április 16-a, annál is inkább, mivel az idei Record Store Day dátumára több eladó is különleges kiadványokkal készül. Az utóbbi hónapok csillaghullását követően a legjobban várt lemezek közt sajnos akad posztumusz-album is, ám élő előadók élő felvételei és a legkülönfélébb feldolgozásokra is számítani lehet.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy David Bowie különleges, fotókkal díszített lemezei áprilisban kerülnek a boltokba. Ily módon a januárban elhunyt énekes Station to Station single lemeze, TVC15 és a hetvenes évek beli The Man Who Sold The World című albumok kapnak a ritkábbnál is ritkább verziókat. Ha pedig mindez nem lenne elég, Bowie kiadója szintén bejelentette, az ötven évvel ezelőtt a Pye Studio-ban rögzített dalokat is I Dig Everything – The Pye Years 1966 címen, jubileumi formában dobják majd piacra.

Mindeközben a Florence  And The Machine szintén a Record Store Day napjára időzítve jelenteti meg Delilah című anyagát, melyen az énekesnő és csapata Neil Young Only Love Can Break Your Heart-ját is feldolgozza. A Fleetwood Mac 1979-es Tusk című albumának alternatív verziójával ünnepli az áprilisi lemeznapot, miközben Bob Dylan négy új daláról is lerántja a leplet, melyek a hamarosan megjelenő, Fallen Angels albumon kapnak majd helyet. Marc DeMarco különleges, 16 hálószobadalt tartalmazó Another (Demo) One című lemezzel készül, Patti Smith pedig Horses albumának élő felvételeiből kerekít koncertalbumot április 16-ra.