A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lemmyről nevezhetik el a periódusos rendszer egyik új elemét

2016. január 8., 23:52

A Motörhead rajongói petícióban kezdeményezik, hogy egy, a periódusos rendszerbe frissen bekerült radioaktív nehézfém a jövőben Lemmy nevét viselje. Az online beadványt eddig több, mint 40 ezren látták el kézjegyükkel.

lemmy-of-motorhead

Lemmyről nevezhetik el a kémikusok nemzetközi szervezete, az IUPAC által a közelmúltban a periódusos rendszerhez adott négy anyag egyikét, amennyiben célt ér egy, a Motörhead rajongói által indított petíció – számolt be róla az NME.  Az emberiség által ismert nyersanyagokat összegző táblázatot at IUPAC négy radioaktív nehézfémmel bővítette, melyeket amerikai, japán és orosz tudósok fedeztek fel. Az aláírásgyűjtő kampányt indító yorki üzletember, John Wright szerint itt az ideje, hogy a rendszer 118. helyén álló, frissen felfedezett Ununoctium a „Lemmium” kiegészítő elnevezéssel folytassa pályafutását.

Wright indoklása szerint a karácsonykor tragikus hirtelenséggel elhalálozó Ian „Lemmy” Kilmister valóságos „természeti erő volt, egyben a heavy metal legtökéletesebb esszenciája.” Az online petíciót a cikk megjelenésekor már több, mint 42 ezren írták alá.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33