A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Leonardo DiCaprio és Mick Jagger is leigazolt az Elvis-filmhez

2016. október 24., 11:48

Immár hivatalos, a Leonardo diCaprio Elvis menedzserét alakítja majd, míg Mick Jagger a produceri feladatok egy részét vállalja magára a legendás Sun Records történetét az alapító Sam Philips szemszögéből bemutató biográfiai filmben. Ugyan magáról a műről egyelőre keveset  tudni, annyi már bizonyosan kijelenthető, ez lesz a követkető nagy dobás a rock’n’roll filmek piacán.

samphilips

Elvis Presley, Johnny Cash és Carl Perkins – csak néhány név a Sun Records lobogója alatt befutott zenészek listájáról s akik így vagy úgy, de szinte minden bizonnyal feltűnnek majd abban a közelgő biográfiai filmben, melyhez immár Leonardo DiCaprio is leigazolt. A Rolling Stone információ szerint a Peter Guralnick Sam Philips: The Man Who Invented Rock ‘N’ Roll című könyve alapján készülő filmben a színész címszerepben alakítja majd Elvis menedzserét, miközben a háttérből a HBO-n futó Bakelithez hasonlatos módon producerként Mick Jagger gondoskodik majd a vadorzó hitelességről.

Sam Philips 1952-ben alapította meg a Sun Records-ot, azt memphisi kiadót, amelynek stúdiójában Elvis első dalait is rögzítette, beleértve a minden idők első rock’n’roll szerzeményeként ismert That’s All Right című singlet. Philips volt az, aki 1956-ban összehozta a történelembe csak Million Dollar Quartet-ként bevonuló négyes egyszeri koncertjét, mely során Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis és Carl Perkins közösen lépett színpadra. Philips nyolcvan éves korában, 2003-ban hunyt el.