A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Két tigris: Leonardo DiCaprio és Putyin

2016. január 19., 19:10

A Visszatérőben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt színész a Die Weltnek úgy nyilatkozott, az orosz elnök az az elképesztően összetett karakter, akinek a szerepét bármikor örömmel magára öltené. DiCaprio 2010-es, Putyinnal közös tigriskongresszusáról is új részleteket árult el.

LeoAndVlad_1770145b

Szíve szerint Vlagyimir Putyint alakítaná Leonardo DiCaprio – a színész úgy nyilatkozott, az orosz elnök nagyon sokrétű karakter, akit kihívás lenne megformálni. A Visszatérő főszerepéért a legjobb színésznek járó Oscar-díjra jelölt híresség 2010-ben személyesen találkozott a teljhatalmú orosz vezetővel, mikor mindketten résztvettek a szentpétervári tigris-konferencián. „Az alapítványom financiálisan többek között a szibériai tigrisek védelmét is támogatja, Putyin és én pedig kizárólag ezekről a csodálatos állatokról beszélgettünk, a politika szóba sem került” – ecsetelte DiCaprio.

„Több filmnek kellene készülnie az orosz történelemről, az orosz irodalomról, melyről nem túlzás azt állítani, hogy Shakespeare-i szintet jelent: végtelen lehetőségek ezek egy színész számára. Lenin is érdekes kihívás lenne, de nagyon szívesen alakítanám Raszputyint is egyszer” – jelentette ki a színész, akit az elmúlt 23 évben összesen hatszor jelöltek Oscar-díjra, azonban még egyszer sem sikerült elnyernie az arany szobrocskát.