A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

L’Épée – Emmanuelle Seigner zenekara Brian Jonestown Massacre- és The Limiñanas-tagokkal

2019. május 28., 18:58

A 2004-es Sundance-nagydíjas DiG! – Ezt kapd ki! című zenei dokumentumfilmben a Dandy Warhols kvartett kompromisszummentes ellenpontjaként bemutatott Brian Jonestown Massacre pszichedelikus rockzenekar vezére, Anton Newcombe az elmúlt években már több színésznővel készített közös felvételeket: az olasz Asia Argento (Le Sacre du Printemps ) és a francia SoKo (Philadelphie Story) után 2017-ben Roman Polanski feleségével, Emmanuelle Seignerrel is rögzített egy dalt – amiből mostanra egy igazi együttes is kinőtt L’Épée néven.

Az 1966-os születésű Seigner több albumot is jegyez már énekesnőként: a Backstage című 2005-ös mozifilmjének filmzenelemezén előadott dalok után 2007-ben az Ultra Orange francia csaj+pasi rockduóval állt össze (Ultra Orange & Emmanuelle), az izraeli-holland multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekesnő Keren Ann szerzeményeire épülő 2010-es Dingue című szólólemezén férjével és Iggy Poppal is duettezett, a 2014-es legutóbbi Distant Lover albumát pedig a Fountains of Wayne amerikai power pop zenekar kulcsemberének, a filmzenei munkái révén is híres Adam Schlesingernek a segítségével készítette.

Emmanuelle-t 2017-ben a dél-franciaországi Cabestany kisvárosban működő The Limiñanas nevű pszichedelikus garázsrock-házaspárduó tagjai, a gitáros-énekes Lionel Limiñana és a dobos Marie Limiñana hívták meg magukhoz, hogy énekeljen fel egy számot készülő Shadow People albumukra, melynek produceréül az akkoriban már Berlinben élő Anton Newcombe-ot kérték fel. Ahogy egy interjúban elmondták, a színésznővel a közös pontokat a Velvet Underground és a Stooges iránti rajongásuk jelentette.

A Limiñanas duó 2017 novemberében kiadott négyszámos Istanbul Is Sleepy EP-jén és 2018 januárjában megjelent legutóbbi albumán egyaránt szereplő Shadow People című dalban Newcombe gitáron és mellotronon játszott, Emmanuelle Seigner mellett pedig a Jack Of Heart, Crank! és Hair & The Iotas együttesekből ismert Renaud Picard énekelt, míg mögöttük a Pink Tiles melbourne-i garázspop zenekar tagjai vokáloztak. Mikor szóba került, hogy a színésznő következő nagylemezének is Newcombe legyen a zenei segédje, a Brian Jonestown Massacre-frontember ezt nem vállallta, abban viszont benne volt, hogy egy igazi zenekart alakítsanak a Limiñana házaspárral közösen.

L’Épée (azaz A Kard) névre keresztelt kvartettjük május 17-én adta ki Dreams című első EP-jét, melyen a címadó dal két verziója mellett egy Last Picture Show című szerzeményük is szerepelt. Az EP-megjelenés előtt néhány nappal a Limiñana házaspár az Iggy Popnál tett floridai látogatásukról posztoltak közös fotót, amit Emmanuelle is megosztott Instagram-oldalán, így nem lehetetlen, hogy valamelyik következő L’Épée-kiadványon már a punkveterán is feltűnik majd.

.
íme, a debütáló L’Épée-dal, a Dreams klipje. . .

. . .és a háromszámos Dreams EP május közepéről:

00:00 Dreams
03:27 Last Picture Show
06:35 Dreams (Extended A-Go-Go)

.
FRISSÍTÉS: június végén jött egy kétperces klip a Last Picture Show című dalhoz!

.
a Limiñanas tavalyi Shadow People albumának kollaborációi híres vendégekkel: a címadó szám Emmanuelle Seignerrel. . .

. . . az Istanbul Is Sleepy című dal Anton Newcombe énekével. . .

. . . és a hajdani Joy Division/New Order-basszista Peter Hookkal felvett The Gift című szám:

.
a teljes Shadow People album, melynek több dalában a producer Anton Newcombe zenészként és társszerzőként is közreműködött:

Ouverture
Le Premier Jour
Istanbul Is Sleepy (feat. Anton Newcombe)
Shadow People (feat. Emmanuelle Seigner)
Dimanche
The Gift (feat. Peter Hook)
Motorizzati Marie
Pink Flamingos
Trois Bancs
De La Part Des Copains

.
egy összeállítás Emmanuelle Seigner korábbi felvételeiből időben visszafelé:

két szám a legutóbbi 2014-es Distant Lover nagylemezéről: a címadó dal a sztárfotós-rendező Stéphane Sednaoui klipjével. . .

. . .és a Modern Romance-frontember Geoff Deane által írt You Think You’re A Man című 1984-es Divine-diszkósláger feldolgozása:

.
a 2010-es Dingue albumról a címadó klipdal. . .

. . . a férjével, Roman Polanskival felvett Qui êtes-vous? című szám. . .

. . .és az Iggy Poppal közös La dernière pluie duett:

.
a 2007-es Ultra Orange & Emmanuelle album Sing Sing című klipdala:

.
egy szám felvétele a Backstage című 2005-ös film énekesnőszerepében 1:30:45-től:

Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34
King Gizzard & The Lizard Wizard: Gila Monster – klip az új PetroDragonic Apocalypse albumról
máj. 16., 16:02