A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Leskovics Gábor (Kiscsillag): „Évek óta ráhangolódó gépeket használunk”

2017. január 18., 11:00

Visszasírja a régi idők táncolható asztalait Leskovics Gábor, aki Lovasi Andrással vállt vállnak vetve üzen hadat a csikorgató hidegnek. A pénteken az Akvárium Klubban fellépő Kiscsillag altábornoka az Open Air Rádiónak adott villáminterjújában elmondta: legszívesebben soha nem jönne le a színpadról, és ha az élet úgy hozza, szívesen zenélne halott afrikai uralkodóknak is.


Az Akvárium NagyHallját belehelni nem kis feladat, pláne télvíz idején egész zenekart kíván. A Kiscsillag pedig amilyen ritkán ad fővárosi klubkoncertet, olyannyira kiélvezi ezen fellépések minden pillanatát.
A Lovasi-Leskovics páros a régi iskola utolsó s az újnak első hulláma közé ékelődve az ország talán leghűségesebb közönségét gyűjtötte maga köré, amely már számtalanszor volt alanya az együttes tavaszköszöntő, nyárbúcsúztató és a január 20-án esedékeshez hasonló, télüldöző szeánszainak. A röpködő mínuszokhoz kalibrált fellépés előtt a zenekar második elsőszámú frontembere, Leskovics Gábor válaszolt néhány égető kérdésre.

Open Air Rádió: Hogyan változik a Kiscsillag éveivel párhuzamosan az asztalon táncolás fogalma?

Leskovics Gábor: Az asztalon táncolás sem elméletben, sem gyakorlatban nem változott az idők során, egyedül talán csak a mennyisége csappant meg. Arról nem is beszélve, egyre nehezebb jó asztalt találni.

OAR: Mi tesz egy professzionális télüldöző koncertet?

L.G.: Üvöltő erősítők, káprázatos srácok, felhőtlenség, kacagás, konfetti.

OAR: Hogyan hangolódik rá egy ilyen volumenű fellépésre a Kiscsillag?

L.G.: Már évek óta ráhangolódó gépeket használunk, ám természetesen ismerjük a kézi ráhangolódás minden csínját-bínját. A gitárosok általában a bínját használják, a ritmusszekció pedig inkább a csínjára esküszik.

OAR: Hagyományosan mi az első dolgod, miután lejöttél a színpadról?

L.G.: Visszamegyek. Szeretek ott lenni, nagyon.

OAR: Melyik elnök beiktatásán lépnél fel a legszívesebben?

L.G.: Egyértelműen Musa Keita, esetleg Juhász Péter.

A Kiscsillag január 20-án koncertezik az Akvárium Klub NagyHalljában.