A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Letartóztatták a TOOL dobosát, de nyugi, ettől még lesz koncert Budapesten

2021. december 14., 13:47

Vasárnap este Kansas Cityben letartóztatták a TOOL dobosát, Danny Carey-t a reptéren, miután állítólag tettlegesen bántalmazott egy biztonsági őrt. Azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Az ügy pontos részletei egyelőre nem ismertek, az alábbi videón már csak az látszik, hogy a világ egyébként egyik legjobb dobosa (vélhetőleg félrészegen, aminek egyébként különösebb jelentősége nincs) a rendőrökkel vitatkozik, és azt kérdezgeti, hogy kit is bántalmazott volna?

A jelentés szerint korábban vitába keveredett egy biztonsági alkalmazottal, két ujjal mellkasom ütötte őt, és többször azt kiabálta, hogy: „Egy kibaszott köcsög vagy!” Végül őrizetbe vették, a helyi rendőrőrsre szállították, ahonnan óvadék ellenében szabadult. Egyelőre nem emeltek vádat ellene, de elképzelhető hogy pénzbírság lesz a vége, ami akár 5 millió forintra is rúghat.

De, mint látszik, az ügy nem annyira komoly, hogy ez veszélyeztetné a TOOL május 24-i budapesti fellépését.

Danny Carey egyébként a hétvégén a Missouri vs. Kansas kosárlabdameccsen lépett fel, ahol Jimi Hendrix Fire című dalát adta elő egy minimal kis dobszerkón, kedvesen és vidáman, egy gyerekekből álló zenekar társaságában.

És akkor most a nagy izgalmak után hallgassunk egy kis TOOL-t, és nézzük, mihez is ért Danny Carey a legjobban:

Link interjú Papp Szabival szombat esti Akvárium klubos koncertjük kapcsán
jan. 24., 2:21
Az idei év legjobb koncertjét adta a Rühös Foxi tegnap a Robotban
jan. 3., 19:03
Link interjú Zságer Balázzsal évzáró koncertjük kapcsán
dec. 26., 22:27