A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Letisztult, ütős újdonsággal harangozza be új lemezét Charlotte Day Wilson

2024. április 1., 9:15

Charlotte Day Wilson, kanadai multiinstrumentalista énekes-dalszerző és producer május 3-án adja ki második lemezét, Cyan Blue címmel. Az album harmadik előzetese a letisztult és elegáns Canopy, ami az ellenségeskedés terhéről mesél. A dalhoz Sylvain Chaussée és Mellány Sanchez forgatott monokróm videóklipet, mely az énekesnő hokikarrierjét is megidézi.

A Canopy az egyszerre lesújtó és gyönyörű I Don’t Love You című számot követi, ami, ahogy azt Charlotte Day Wilson mondja, „arra hivatott emlékeztetni minket, hogy a szerelem elvesztése és lezárása ugyanolyan inspiráló tud lenni, mint a megtalálása”.

Az új album, a Cyan Blue dalaiban a gospel zongorától kezdve a soulos basszusszólamokon és atmoszférikus elektronikán át az átható R&B-ig sokféle hatás keveredik majd. „Szeretném ismét a fiatalkori önmagam friss szemein keresztül látni a világot. Mielőtt még nem volt ennyi lelki csomagom, mielőtt még ennyit éltem volna. Ugyanakkor azt is szeretném, ha a fiatalabb énem látná, hogy hol tartok most. Jó lenne, ha át tudnék adni neki valamit abból a bölcsességből és tisztánlátásból, amivel most rendelkezem” – árulta el Charlotte Day Wilson, aki Leon Thomas (SZA, Ariana Grande, Post Malone) és Jack Rochon (H.E.R, Daniel Caesar) oldalán készítette el a 13 dalos lemezt. Ezúttal igyekezett hátrahagyni a rá jellemző maximalizmust, és sokkal inkább arra törekedett, hogy nyers valójukban örökítse meg az érzéseket, valamint a szerzeményeit inspiráló pillanatokat. Habár ez még csak a második stúdióalbuma lesz, az énekesnő valójában már 2016 óta aktív alkotó. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kaytranada vagy a BADBADNOTGOOD, dalaiból Drake, John Mayer és James Blake is használt már hangmintákat, nemrég pedig Patti Smith dolgozta fel Work című slágerét.