A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Alice Mertonnal

bobdetroit, fotó: Paper Plane Records
2018. február 23., 16:27

A most 24 éves Alica Merton annyira friss előadó, hogy még nagylemeze sincs, de már zajlik első komolyabb, Európán átívelő, amolyan bemutatkozó turnéja – amire nagyon nagy az érdeklődés. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint a dalszerző-énekesnő saját életéről szóló No Roots című dalának. Alice Merton Budapesten az A38 hajón lép fel, február 28-án, szerda este 20 órától.

Alice azért tartja magát gyökértelennek, mert egész életében rengeteget utazott és költözött a család, édesapja munkájának köszönhetően. Németországban született, majd előbb az USA-ba, onnan pedig Kanadába költöztek, majd vissza Németországba. Tanulmányai elvégzése után Angliába tette át a székhelyét. Önmagát ugyanannyira tartja németnek (ez az anyanyelve), mint kanadainak és angolnak, de fontos számára Franciaország is, ahol az édesanyja él jelenleg. Vagyis egy igazi multikulti előadóval van dolgunk.

Alice Merton először egy német popzenekar, a Fahrenhaidt egyik lemezén bukkant fel 2015-ben, majd egy évvel később megnyert egy tehetségkutatót akusztikus pop kategóriában. Ugyanennek az évnek a végére készült el No Roots című dala és EP-je, ami pont egy évvel ezelőtt, 2017 februárjában jelent meg. (Dalai természetesen az Open Air Rádióban is hallhatók.) Már nagyon várjuk a dalszerző-énekesnő, Alice Merton bemutatkozó nagylemezét is, de mielőtt ezt kézhez kapnánk, megnézhetjük őt február 28-án, szerda este 20 órától az A38 hajó színpadán, ahol meggyőződhetünk páratlan tehetségéről.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Alice Merton

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod eddig az idén?

Ez még tavalyi kedvenc.

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Szerző: bobdetroit, fotó: Paper Plane Records