A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú az Apey and the Pea basszusgitárosával, Prepelicza Zoltánnal

- PP -
2017. április 7., 0:27

Az ország egyik, ha nem a legjobb metálzenekara, az Apey and the Pea a januári teltházas Dürer kertbeli koncertjük után április 7-én, pénteken, újra az Akváriumot fogja lebontani a kíméletlen, budapesti The Southern Oracle és az intenzív, zágrábi She Loves Pablo társaságában. Nem mersz otthon maradni.

Az Apey and the Pea jelenleg harmadik lemezén dolgozik, ami majd a HEX címet kapja a lefelé fordított keresztségben. Az Akváriumban bemutatják majd az egyik új „dalt” is, a horrorisztikus Slaves-et, aminek horrorisztikus klipje a héten, április 4-én került ki a Youtube-ra. A klip főszereplője Áron László színművész, a zenekar frontemberének, Áron Andrisnak édesapja. Daddy Cool.

Az Akváriumban a zenekar különleges vizuállal is készül, a vetítést azonban mindenki csak saját felelősségére nézze – a koncert utáni péntek éjszakai rémálmokért felelősséget nem vállalnak.

Budapesti bulijuk után az Apey & the Pea április 25-én egy 10 állomásos európai turnéra indul, és ellátogat Londonba is, hogy fellépjen a műfaj legnevesebb eseményén, a Desert Festen. A nyáron pedig itthon láthatjuk őket a jelentősebb fesztiválokon, többek közt a Telekom VOLT Fesztiválon, a Campuson, a Fishing on Orfűn és Rockmaratonon.

A pénteki koncert előtti egyik próbán értük utol a zenekar basszusgitárosát, Prepelicza Zoltánt, és kértük meg, hogy ossza meg velünk kedvenc zenéit. Zoli 15 évesen kezdett gitározni tanulni – bátyja akusztikus gitárjának alsó két húrján a tükör előtt állva próbálgatta, hogyan is csinálhatják a nagyok. Aztán egy tévéműsorban meglátta Frenreisz Károlyt játszani, ami olyan hatással volt rá, hogy kérvényt nyújtott be a szüleinek: szeretne komolyabban basszusgitározni tanulni. Nem sokkal később egymás után jöttek a zenekarok, amikben játszott (pl. Kóbor árnyak, Trench, CARE), aztán a Kőbányai zeneiskolában megismerkedett Makai Laci dobossal, akivel alapítottak egy Pantera tribute zenekart, a Remembering the Steelt, majd a banda feloszlása előtt fél évvel bekerült a képbe Apey (Áron Andris) is, akivel végül 2009-ben megalakították az Apey and the Pea-t, mindannyiunk nagy szerencséjére.

A pénteki Apey and the Pea koncertre a legadekvátabb módon Zoli kedvenc zenéivel melegíthetünk. A nyakcsigolyákra vigyázzunk, nehezen pótolhatók.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod eddig az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Eseményoldal.

Korábbi Link interjú Áron Andrással.

Korábbi Link interjú Makai Lászlóval.