A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ DIGITALLAL

- PP -
2017. november 11., 19:47

Ma este a jungle egyik legrégebbi és legkiemelkedőbb képviselője, Digital lép fel az Akvárium Klubban, több nagynevű kollegája, például Audio és Dom + Roland társaságában.

A dzsungel egyik élharcosa, ha nem királya, Stephen Carr, vagyis Digital 1994-ben kezdte az ipart. Első szóló szerzeményét, a – stílszerűen a Timeless Recordingsnál kiadott és időtlen klasszikussá vált – Spacefunkot 1995-ben jelentette meg, amelyet azóta olyan nevek remixeltek, mint Goldie, Photek, Doc Scott és Futurebound.

Digital nagy szerencséjére (és a miénkre) a családja nem futballmeccsekre járt, vagy tévét nézett, hanem rengeteg zenét hallgatott: a szülei reggae-t, skát és dubot, fiútestvére, hip-hopot, funkot és electrót, lánytestvérei pedig popot, soult meg house-t, és amikor életében először meghallott egy jungle szerzeményt, azonnal szerelembe esett vele, mert sok kedvenc zenei hatását vélte felfedezni benne.

Digital úgy alakította ki saját hangzásvilágát, hogy soha nem arra törekedett, hogy a lehető legjobban, legpolírozottabban szólaljanak meg a számai, hanem arra, hogy az a feeling, amit közvetíteni akar, a leginkább átjöjjön, otthon és a klubokban. Ez a hangzás kiválóan tetten érhető egyik klasszikusában, a Spirittel készített Phantom Force-ban is.

Ma este a jungle legszakavatottabb képviselőjétől első kézből tudhatjuk meg, hogy hol tart 2017-ben a műfaj. És ezt nyugodtan nevezhetjük kiváltságnak is.

Az est további szereplői és line upja:

Audio (RAM RecordsVirus Recordings – UK)
Dom & Roland (Dom & Roland, Metalheadz Recordings – UK)
Digital (Function, Metalheadz Recordings – UK)
Merikan (Blackout, C4C Recordings – IT)
Mindscape (Eatbrain, Blackout)
Mastif (Bladerunnaz)
Migu (Black Hoe)

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Digital

 

Mit hallgatsz most?

Mindeféle zenét hallgatok, de ebben a pillanatban épp ezt:

Mi a kedvenc dalod az idén?

Nincs kedvencem, mert túl bő a választék, de ezt például nagyon szeretem:

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Radiohead

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -