A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú DJ Bootsie-val

2020. február 28., 15:32

A hazai hip-hop élet egyik legmeghatározóbb alakja, DJ Bootsie a héten megjelent új nagylemezét, az Allegro Identityt mutatja be zenekarával február 29-én, szombaton, a Batthyány téren álló TRIP hajón – rendhagyó módon nem először, de most már a maga teljességében. A koncert előtt Link interjúnkban arról kérdeztük Bootsie-t, mit hallgat most, mi az, ami nélkül nem tud élni, és jelen pillanatban melyik a kedvenc száma saját, új albumáról.

DJ Bootsie előző három, kiemelkedő nagylemeze (Silent Partner, 2004, Holidays in the Shade, 2009, In Solem Verti, 2015) után az idén februárban újabb olyan albummal ajándékozza meg a világot, amely 1. leszakítja a fejünket; 2. olyan világokba repít, ahová nélküle nem nyerhetnénk bebocsátást; 3. évekig hallgatni valót ad, mert DJ Bootsie a tőle megszokott (és ma már elvárható) módon olyan zenét nyújt át nekünk, ami jelen idejű, ugyanakkor egy sohasem volt, ősi, egzotikus, népzenei múltból vagy párhuzamos univerzumból táplálkozik, és közben futurisztikus képeket és hangulatokat is felvillant előttünk. Soha nem voltam még Japánban, de Bootsie alkotásairól időről-időre Japán sejlik fel előttem; egyrészt talán azért, mert azt képzelem, hogy ott abszolút vevők lennének rá az örök időtlenségben élő japánok, másrészt azért, mert  DJ Bootsie ugyanazt tudja hozni Magyarországon, és nagyjából ugyanazt képviseli, mint DJ Krush Japánban. Nagy szavak, tudom, de DJ Bootsie zenéje is nagy. Aki már látta őt élőben a zenekarával, tudja ezt, aki még nem, például most szombaton meggyőződhet róla a TRIP hajón. Felesleges is hozzátenni, hogy jó trip lesz.

A hétvégétől DJ Bootsie új albumának, az Allegro Identity-nek dalai természetesen az Open Air Rádión is hallhatók, de a koncert előtt a teljes lemezt itt lehet meghallgatni.

Most pedig lássuk, miket hallgat folyamatos jelen időben a magyar nemzeti hip-hop szamuráj.

Kedvenc zenészeink, művészeink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – DJ Bootsie

Mit hallgatsz most?

Compton Disneyland lett:)

Azar Strato

Mi a kedvec dalod idén?

Tavalyi, de még tart…

FKA Twigs – Sad Day

Életed első meghatározó albuma?

Engedj meg kettőt, egymást erősítve voltak fontosak.

L.L Cool. J – Bigger And Deffer

The Art Of Noise – Into Battle With The Art Of Noise

Per pillanat a kedvenc számod az Allegro Identity albumról? 

Hooo Rukk

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Röedelius – Piano Piano

Facebook-esemény

Fotó: Őrsi András

 

Link interjú Дevával, Zságer Balázs felfedezettjével
aug. 19., 14:45
Tessék örökké élni!
máj. 29., 7:10
A QSS (egykori) frontembere, Barangó punkos válogatása az Open Air Rádión
Már. 30., 16:01