A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Ed Rush-sal

- PP -
2016. november 9., 19:55

Általában igyekszünk kerülni a belterjeskedést, de: a hétvégén, amikor megkértem Valdinger Gábort, az ország legjelentősebb drum and bass partiszervező csapata, a Bladerunnaz egyik oszlopos tagját, hogy a november 12-i bulijuk előtt küldje el a főszereplőnek, Ed Rush-nak a Link interjú kérdéseit, azon mosolyogtunk, milyen vicces, hogy a legnagyobb, rangidős DJ-knél is mindig előkerül a Beatles, mint hivatkozási alap. Kíváncsiak voltunk, vajon a világ egyik legjobb drum and bass DJ-je esetében is ez lesz-e a helyzet?

Megkaptuk a válaszokat, és ahogy megtippeltük, Ed Rush kedvencei közt is feltűnt a Beatles. Ami viszont még meglepőbb az az, hogy az úriember, aki több mint húsz éve elsővonalas képviselője a műfajnak, és aki első, 1998-as, legendás Petőfi Csarnokbeli fellépése óta örvend töretlen rajongásnak (teljesen megérdemelten) a hazai drum and bass fanatikusok körében, egyetlen d+b számot sem linkelt be. Ami nyilván nem azt jelenti, hogy nem szereti a drum and bass-t, hanem azt, hogy pont annyira nyitott a zenére, mint amennyire egy ilyen kaliberű DJ-nek illik lenni.

Az pedig, hogy milyen kaliberű DJ is ő, november 12-én, szombat este újfent kiderül az Akvárium Klubban, ahol a Bladerunnaz Budapest keretében ismét egy masszív, háromtermes bulival készülnek a szervezők. Ed Rush-on kívül Dimension és BCee fog drum and basst szolgáltatni, Chris Hybrid pedig egy klasszik breakbeat szettet prezentál majd, úgyhogy a vasárnap reggel megint hamarabb fog eljönni, mint az bárkinek is feltűnne.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket.

Mit hallgatsz most?

A hangulatomtól és attól függően, hogy épp mit csinálok, nagyon sokféle zenét hallgatok. Például vezetés közben általában house-t. Olyan producereket, mint a Dirtybird kiadós Bruno Furlan vagy Hot Since 82. Emellett elég gyakran hallgatok UK grime-ot. Például Giggset vagy Skeptát. Szeretem, ahogy ezek a számok megszólalnak, és azt, hogy ez a műfaj mennyire jellemzően brit. Kb. úgy, mint a ’90-es évek elejének brit rave szcénája.

Vasárnaponként pedig klasszikus soult és reggae-t hallgatok. Imádom Al Green-t. Meg az olyan klasszikus reggae előadókat, mint Burning Spear.

Mi a kedvenc dalod az idén?

Ha a slágerlistákról választok, akkor ez: Bruno Mars – 24K Magic.

Életed első meghatározó dala?

Életem egyik legkedvencebb száma az I am the Walrus. Klasszikus Lennon ének, a vonósok pedig csodálatosak… Ez a dal mindig a gyerekkoromat jutatja eszembe, és azt, hogy édesapám a ’70-es években a kedvenc lemezeit hallgatja Rock-Ola Jukebox-án.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Hallottam már a Suicide Squad soundtrackjéről a Heathens című Twenty One Pilots számot, de az egész lemezt még nem.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni? 

Szerző: - PP -
Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06