A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Frenkkel

2021. augusztus 16., 19:38

A dunaújvárosi Prince, ismertebb nevén Frenk, augusztus 17-én, kedden este 8-tól a Kobuci Kertben adja zenekarával egyetlen budapesti koncertjét a nyáron. Aki látta már őt élőben, tudja mire számíthat, aki még nem, nyugodtan tehet egy próbát: Frenk introvertáltan extrovertált, az elmúlt ötven-hatvan év rock and rolljából, budapesti éjszakák mocskából és szépségéből, érzelmi mélységekből és magasságokból építkező színes-szagos zenéje tökéletes program egy nyárestére (is). És hogy hangolódhassunk vele a koncertjére, Link interjúnkban megkérdeztük, miket hallgat most, vagy például, hogy mit tudna hallgatni napi 24 órában.

Frenket sokszor méltattuk már az Open Air Rádió oldalán, hisz nem titkoljuk: régi rajongói vagyunk. Ma már ennek ugyan hírértéke nem sok van, de bő tíz évvel ezelőtt, amikor egy ideig úgy volt, hogy lesz Magyarországon Rolling Stone magazin, az újság New York-i vezetősége három olyan releváns művészről kért tőlünk címlaptervet, akiket mi az induló lap címoldalára kitettünk volna. Az egyik választottunk Frenk volt, az egyik címjavaslatunk pedig „A dunaújvárosi Prince” lett volna – utalván Frenk sokszínűségére, arra, hogy lemezeit sokszor ő maga rögzíti egyedül, mint egykor Prince, és egyben egyik örök inspirációjára. A projektet sajnos végül elvitte a gazdasági világválság, de szerencsére itt hagyta nekünk Frenket, aki azóta elkészített négy kiváló nagylemezt (Nagyvárosi éjszakák, 2010; Minden ellen, 2012; Magyar Pszicho, 2017; Tudom Kivagyok, 2020), valamint egy feldolgozás albumot (Songs for Jelena, 2015). Emellett láthattuk újra régi zenekarában, a Hiperkarmában, és láthatjuk őt a Budapest Bár fellépésein is.

Augusztus 17-én, kedden pedig saját zenekar élén nézhetjük meg őt újra, ami azért jó nekünk, mert szerintünk ott van igazán elemében: frontemberként, gitárosként, énekesként, fő trubadúrként. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen zenéket hallgat mostanában és hallgatna mondjuk napi 24 órában, és készítettünk vele egy újabb Link interjút. Íme.

Kedvenc zenészeink, művészeink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Frenk

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc számod az idén?

Mi az első dal, amit el tudtál játszani?

Melyik az a dal, mit szívesen feldolgoznál és játszanál koncerten, de eddig még nem tetted?

Melyik dalt, albumot, zeneművet tudnád napi 24 órán keresztül hallgatni?

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/1832579550250097

Fotó: Szűcs Barbara

Szerző:
Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30