A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Frenkkel szombat esti koncertje kapcsán

2022. március 4., 14:58

A jelenlegi lehetetlen, vagy mondjuk inkább így: kibaszottul félelmetes helyzetben felértékelődik minden olyan momentum, ami a régi életünkre emlékeztet. Az elmúlt két évben a globális pszichózis miatt igen ritkán láthattuk Frenket és zenekarát, így a szokásosnál is jobban várjuk az élményt. Az ország egyik legtehetségesebb zenésze és egyben legkiemelkedőbb előadója, a rock and roll dunaújvárosi helytartója március 5-én, szombat este az Instantban lép fel, és a koncertjén másfél-két órára azt hihetjük majd, hogy minden rendben van. Használjuk ki az alkalmat.

Mi itt az Open Air Rádiónál (nem titkoltan) Frenk-rajongók vagyunk, és mindig örülünk annak, ha a művész valami újat alkot vagy épp koncertezik. Frenk bő egy hete Éjjeli utazás címmel új számmal jelentkezett (amit itt meg tudtok hallgatni), és a dalhoz hamarosan videóklip is érkezik.

Frenk koncertjei békeidőben is egy olyan kort idéznek, ami talán sosem volt: dalait élőben hallgatva egyszerre járunk a jelen budapesti éjszakájában és a 60-as, 70-es évek New Yorkjában és Berlinjében. Egy kis, kerek kockásabroszos asztal mellett ott ül és fröccsözget (igen, fröccsözget, hisz Budapesten vannak) Iggy Pop, Lou Reed, David Bowie és Prince, Frank Zappa egy szemérmetlen zsidó hercegnőt fűz a bárpultnál, Serge Gainsbourg pedig vörösbort locsol a pincérnőre. Hogy háború esetén hogy veszi ki magát az ez az egész, azt nem tudjuk, de kíváncsian várjuk.

Frenk előadásai hűvösen szenvedélyesek, rendezetten rendezetlenek, és elegánsan elegánsak. Ha mindig is szeretted volna tudni, hogy mi az a rock and roll, csak soha nem merted megkérdezni, szombat este az Instantban megtudod.

Addig pedig lássuk, miket hallgat Frenk mostanában és általában.

 

Fotó: Szűcs Barbara

 

Kedvenc zenészeink, művészeink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Frenk

Mit hallgatsz most?

Mi kedvenc dalod eddig az idén?

Mivel győzöd le a téli levertséget és a folyamatos rosszhírek okozta stresszt?

Örök kedvenc rock and roll szerzeményed?

Melyik Frenk számot szereted mostanában leginkább élőben játszani?

A koncert Facebook-eseménye

Fotó: Szűcs Barbara

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30