A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Frenkkel

- PP -
2017. augusztus 28., 21:52

Augusztus 29-én kedden új zenekarával lép színpadra a Hiperkarma dobosaként ismertté vált, de 2006 óta alanyi jogon is méltán népszerű Frenk, úgyis mint a Dunaújvárosi Prince. Mivel semmilyen érv nem szól az ellen, hogy megnézzük őt Óbuda legkellemesebb szabadtéri szórakozóhelyén, egyetlen logikus dolgot tehetünk: elmegyünk, és megnézzük őt Óbuda legkellemesebb szabadtéri szórakozóhelyén.

 fotó: Száraz Kata

Frenk bő egy évtizede már szólóban is a hazai nagyvárosi underground zenei élet egyik legizgalmasabb alakja. Egyéniség, jelenség, sokrétű tehetség (olyannyira, hogy legutóbbi szólólemezén, a Songs for Jelenán ő játszik az összes hangszeren, ami anno Prince jó szokása is volt), és igazi művész, nagy M-mel. Nyolc évesen állt először színpadon (már akkor Frenk néven), majd a rock ’n’ roll mellett felfedezte magának a klasszikus és a kortárs zenét is, aztán felvételizett is a konzervatóriumba, ahonnan magatartásbeli problémák miatt végül eltanácsolták.
Fejér megye Iggy Popja a Hiperkarmát 2000-ben alapította meg Bérczesi Robival, mint zsák a foltját. A 2003-as Amondón a dobok mellett billentyűs hangszereken is közreműködött és vokálozott is. Ekkor merült fel benne, hogy saját zenekart alapít. Első szólólemezét 2006-ban jelentette meg Szívzörejek címmel, amit azóta három követett: Nagyvárosi éjszakák (2010), Minden ellen (2012), Songs for Jelena (2015). Emellett pedig a rock ’n’ roll sanzon hercege 2007 óta a Budapest Bár oszlopos tagjai, de megfordult a Quimbyben, a Kispál és a Borzban és Balatonban is – mármint az együttesben.

Augusztus 29-i fellépésén, amelyen új zenekara fúvósokkal kiegészülve lép majd színpadra, Frenk pályafutásának (értelemszerűen) legjobb dalait élvezhetjük, valamint Jobb megijedni címmel hallhatunk egy számot a most készülő új nagylemezről is. Mint fent mondtuk: semmi nem szól az ellen, hogy megnézzük Frenket a Kobuci kertben.

Addig pedig merüljünk el Frenk kedvenc zenéiben.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -