A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Grandpierre Atillával, a Vágtázó Halottkémmel

- PP -
2017. február 27., 19:23

„Ha megérte volna, Einstein is VHK rajongó lett volna” – írja szellemesen Dudich Ákos: Pótolhatlan Halhatatlanság – A Vágtázó Halottkémek életereje című könyvében, és ha valaki egyszer is volt már VHK-koncerten, tudja, hogy mit takar e mondat. Aki még esetleg nem, annak elmondjuk: egy VHK-koncerten való részvétel jó esetben az univerzum és belső világunk megismerésének egyik lehetséges és egyben legaktívabb módja.

Az elsősorban rockra és metálra szakosodott hazai koncertszervező csapat, a Negative Art fennállásának 20. évfordulóját egy különleges estével ünnepli: március 10-én a Barba Negrában egy színpadon láthatjuk az 1980 óta kitartóan és tartalmasan lázadó angol New Model Armyt és az 1975 óta kitartóan és tartalmasan lázadó Vágtázó Halottkémeket.

A koncert kapcsán a VHK vezetője és fősámánja, Grandpierre Atilla megosztotta velünk néhány kedvenc zenéjét, amikből némi betekintést nyerhetünk abba, hogy mik is lehetnek az alkotóelemei annak a mágikus világnak, amit a Vágtázó Halottkémek teremtett és teremt meg nekünk folyamatosan, immár több mint négy évtizede.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod eddig az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

A 20 éves Negative Art bemutatja:

NEW MODEL ARMY
VÁGTÁZÓ HALOTTKÉMEK
helyszín: Barba Negra

idő: 2017. március 10.

Eseményoldal:

Szerző: - PP -