A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Gyulai István Sztívvel

2016. június 23., 21:15

Saját meghatározásukkal élve, a 2010-ben, Budapesten alakult Anton Vezuv „power melankólia zenekar”. Gyulai István „Sztív” megkapó, zongorás-egygitáros dalaiból, egy magányos pince mélyéről indult a produkció, mely teljes zenekari felállásában is megtartotta éteriségét. 2014-ben jelent meg első nagylemezük, az Into the Sea, amelynek dalai határtalan egyedüllétről, parttalan tengerekről, feszültségről és szerelemről meséltek. 2015-ben zenei producerként csatlakozott a zenekarhoz Jakab Péter (Jazzékiel), akivel egy Lay Low Butterfly című EP-t jelentettek meg az idén tavasszal, amely valószínűleg egy szakítás történetét dolgozza fel – a dalok címei és hangulata legalábbis erre enged következetni. Az EP-ről az I’m a Mooch című dal már az Open Air Rádióban is hallható.

A zenekar emellett az idén elkészített első lemezük első dalához, a Far Camp Song-hoz egy remekbeszabott videoklipet, vagyis inkább kisfilmet (Makranczi Zalán és Osvárt Andrea főszereplésével), amihez ezúton is gratulálunk.

Az Anton Vezuv következő koncertje a Művészetek Völgyében lesz július 25-én. Addig beletemetkezhetünk az új EP szerzeményeibe, illetve Sztív kedvenc dalaiba.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod eddig az idén?

Életed első meghatározó dala

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06