A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Jancsó Gáborral, a Blahalouisiana basszusgitárosával

- PP -
2017. november 2., 22:25

November 3-án, péntek este az a38-on mutatja be új, Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi című nagylemezét a Blahalouisiana. Mire sikerült összehoznunk ezt az ajánlót, a koncertre minden jegy elkelt, de egy igazi rajongó nem ismer akadályokat, és akkor is megnézi kedvenc zenekarát, ha a víz alól kell megközelítenie a hajót.

A Jacked zenekar tagjaiból 2012-ben alakult Blahalouisiana pályája szépen, egyenletesen, szimpatikusan ível felfelé. Szívhez és észhez szóló dalaik egyre többeket érintenek meg és vonzanak, ami a mostani teltházas hajós koncertből is jól látszik. Tavalyi, nagy sikerű, Blahalouisiana című első albumuk után a múlt hónap közepén jelentették meg Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi című lemezüket, melynek címét az albumon található Egyetlen magányom című dal adta. A zenekar követte saját receptjét és az új lemezen is vegyesen szólalnak meg magyar és angol nyelvű dalok – 6:3-as arányban.
Az elődjénél érettebb, egyénibb, a zenei hatásokat egyre inkább „blahalouisianásabb” módon tálaló albumról Jancsó Gábor, az együttes basszusgitáros-dalszerzője a recorder.blog.hu-nak azt mondta:
„… a tavalyi Túl távol,elég közellel elkezdtük már az új lemezt, de gyakorlatilag a tavaszi Ha élni felejtek után voltunk úgy, hogy okés, akkor átállítjuk az agyakat és [jön a] lemezírás, dalok összerakása, hangszerelés és a többi. Amúgy a dalok már körvonalazódtak a fejemben az első lemez óta és igazából íródtak is, de a lemez teljes anyagát májustól augusztus végéig raktuk össze a fesztivál szezon és a rengeteg koncert kellős közepette. Izgalmas és egyben nagyon szép feladat volt a heti 2-3 koncert mellett az alkotásra koncentrálni, ebben hatalmas segítséget kaptunk Ligeti Gyuritól akiről igazából annyit tudok mondani, hogy mind zeneileg és emberileg a lehető legjobb dolog, ami a Blahalouisianával történhetett; gyakorlatilag a 40 fokos próbateremben, néha másnaposan, sokszor fáradtan, egyből koncert után vagy előtt nem biztos, hogy a legideálisabb alkalom a hangszerelésre és a kreatív munkára, de Gyuri személyisége és a közös cél szemünk előtti lebegése csillogó szemeket, és én úgy érzem – és most hadd legyek picit elfogult a barátaimmal, zenekartársaimmal szemben –, hogy végtelen profi hozzáállást eredményezett.”

A Blahalouisiana tehát élőben most pénteken mutatja be először új lemezét az a38 hajón. Akik mennek, hangolódhatnak a koncertre Jancsó Gábor kedvenc zenéivel, akik lemaradnak, azok pedig vigasztalódhatnak velük. Vagy a zenekar következő, december 15-i, székesfehérvári fellépésével.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?
Richard Hawley, Elvis Presley, Kings of Leon és a régi motown zenék.

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -