A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Janus Rasmussennel, a Kiasmos egyik felével

2019. május 23., 16:40

Május 24-én, péntek éjjel nem más lép fel az Akvárium Kishall színpadára, mint az elektronikus zenei szupergroup, a Kiasmos egyik fele, Janus Rasmussen, aki ezúttal alkotótársa, Ólafur Arnalds nélkül érkezik, de így is biztosak vagyunk benne, hogy egy emlékezetes szettet (na meg estét) hagy majd maga után.

Janus Rasmussen és Ólafur Arnalds duója épp idén tízéves, legalábbis első számaik ekkor jelentek meg egy válogatás EP-n. Pár évvel korábban ismerkedtek össze, amikor a napjainkban szólóban is atomsikeres multi-instrumentalista producer, Ólafur Arnalds még hangmérnökként dolgozott Rasmussen Bloodgroup nevű zenekara mellett, ami egyébként 2013 óta pihenőpályán van.

A Kiasmos kísérletező, minimalista, experimentális és elszállt technójának igéjét eddig 4, lemezről lemezre egyre kiérleltebb EP-n és egy 2014-ben megjelent nagylemezen hirdették a skandinávok. A péntek esti szeánszon a duó egyik fele lesz csak jelen, Janus Rasmussennek pedig ez jó  indok lehet majd arra is, hogy megmutassa nekünk, melyek azok az összetevők, amiket ő tesz hozzá a Kiasmos földöntúli zenéjéhez.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Janus Rasmussen (Kiasmos)

Mit hallgatsz most?

Nemrég fedeztem fel ezt a gyöngyszemet. Mostanában csak ezt hallgatom. De az énekesnő egész albuma (Musas Vol.2) mestermű.

Mi a kedvenc dalod az idén?

Szeretem ezt a dalt Mac új albumáról. Különös és hipnotikus.

Életed első meghatározó dala?

Nagyon fiatal voltam még, amikor ezt a számot hallgattam, lehettem öt vagy ilyesmi. De szeretem a mai napig. Klasszikus!

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Megígértem egy barátomnak, hogy belehallgatok a Slowdive-ba, úgyhogy akkor most meg is teszem.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Leonard Cohen legelső, 1967-es albuma az a lemez az életemben, amit valószínűleg a leggyakrabban hallgattam meg eddig. Hibátlan.

Zenei xanax a Jaffa68-tól
júl. 20., 10:07
Lady Gaga már alig várja, hogy együtt bulizzunk – megjelent a Chromatica
máj. 30., 6:05
Link interjú – Szabó Benedekkel (Szabó Benedek és a Galaxisok)
ápr. 7., 10:01
Link interjú Scott Hansennel (Tycho)
febr. 20., 11:59