A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú – Kárpáti Dódival, a Quimby trombitásával

2016. november 11., 21:00

A Link interjút azért találtuk ki közel egy éve, hogy fájdalmas, bonyolult és költséges beavatkozások nélkül láthassunk bele mindannyiunk kedvenc zenészeinek fejébe, utazhassunk velük vissza gyerek- és fiatalkorukba, valamint nézhessünk bele képzeletbeli lemezes táskájukba, és megtudjuk, mit hallgattak régen és mi az, ami nélkül ma nem tudnának élni – már a zenénél maradva. Eddig (ahogy az archívumunkban visszakereshető) 40 zenésszel és DJ-vel készítettünk link interjút, akik értelemszerűen egytől egyig zeneőrültek.

Igaz ez Kárpáti Józsefre, azaz Dódira is, a legendás Andersen együttes egykori fúvósára, aki 16 évesen döntött úgy, hogy trombitás lesz. A Quimbyhez 2000-ben csatlakozott, és 2001-es Morzsák és szilánkok című lemezükön szerepelt először. „Az őrült professzor” azóta is szerves, sőt, nélkülözhetetlen része a zenekarnak. A Quimby mellett Dódi több saját együttest összehozott már, többek közt a Kamut és a Mr. Privátit, de korábban számos hazai zenekarban is játszott, mint például: a Palermo Boogie Gang, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Kreol Sikoly vagy a Balkán Tourist.

Amíg Dódi a Quimbybel nagy erőkkel készül november 26-i, BS-beli, 25 éves jubileumi koncertjükre, van még időnk elmerülni a zenekar (Kiss Tibi mellett) másik képzőművészének zenei világában, és néhány örökérvényű előadóval gazdagítani a sajátunkat. Jó szórakozást ehhez is és a Quimby koncertjéhez is.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni? (ez is zene persze)