A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Köles István Jr.-ral, A Kutya Vacsorája perkásával

- PP -
2018. február 6., 17:52

A szerelem hétszer címmel a napokban jelentette meg és tette digitális formában közkinccsé új albumát a supergroupnak is tekinthető A Kutya Vacsorája, és a jeles eseményt természetesen egy koncertsorozattal ünnepelik és ünnepeltetik meg velünk, amelynek februári 10-i állomása az A38 hajó lesz.

 foto: zenefesto.hu

Nyilván vérmérséklet kérdése ez is, de mi a leginkább azt szeretjük A Kutya Vacsorájában, hogy koncertjeiken egészen ellenállhatatlan módon tudnak megőrülni, és annyira átsüt előadásukon az, hogy mennyire szeretik azt, amit csinálnak – nevezetesen a zenélést –, hogy az embernek azonnal kedve támad zenekart alapítani, akkor is, ha életében nem fogott hangszert a kezében. Ez vélhetőleg fokozottan így lesz a február 10-i, szombat esti lemezbemutatójukon is, az A38 hajón, hisz egy-egy új album megjelentetése mindig újabb löketet ad a zenekaroknak.
A hírek szerint A Kutya Vacsorája harmadik stúdióalbumát, A szerelem hétszert az A38-on elejétől a végéig fogja prezentálni, és az új műsorral tavasszal fellépnek majd Nagyváradon ( Moszkva Kávézó, március 23.) és Miskolc is (Helynekem, március 24.), de további dátumok is várhatók még.

A koncert kapcsán a zenekar perkása, Köles István Jr. osztja meg az Open Air Rádióval kedvenc dalait, mely válogatás ugyanolyan eklektikus, mint a zenekar zenéje és világa. Juniort egyébként a következőképp jellemzik a zenekar honlapján: Az elme – A percussion kezelője, a háttérzörejek és hangok elrendezője. Kongán, bongón és egyéb kézi ütőhangszereken a (dobos) Faszi kiterjesztett ritmustükörképe. Lelkiismeretes latin groove-manipulátor, a táncparkettlakk ellensége. Szabadidejében békebíró.

A lemezbemutatón az új album megvásárolható lesz CD-n, amit a zenészek a helyszínen dedikálnak is.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Köles István Jr.

Mit hallgatsz most?

Ebben a pillanatban?

Van már kedvenc dalod az idén? Ha nincs, mi volt a tavalyi kedvenc?

Hú, már idén van? Tavaly ez volt a legkedvesebb meglepetés számomra, aki nem lusta és megnézi a névsort, érteni fogja.

Életed első meghatározó dala?

Ugrál a kiscsávó a kanapén a plafonig és üvöltve halandzsázik a magnó mikrofonjába.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Kicsit egysíkúnak tűnhet, pedig mindent hallgatok, afrikai népzenétől a skandináv death metálig. De most ez ugrott be:

Facebook eseményoldal.