A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Kutzora Edinával, az Erik Sumo Band új énekesnőjével

2019. március 22., 9:17

Az idei év eddigi legkellemesebb meglepetése az, hogy a Tövisházi Ambrus vezette Erik Sumo Band új énekesnővel készíti még az idén megjelenő következő nagylemezét. Ez az új tag pedig nem más, mint Kutzora Edina, akit a legtöbben Yonderboi zenekarából ismernek vagy a Wings of Love (Zagar) című dal kapcsán. Mi nagyon örülünk ennek a friss fejleménynek, és már most alig várjuk, hogy koncerten is lássuk-halljuk az új, Edinás felállást.

Kutzora Edinát és Tövisházi Ambrust régi jó, személyes és szakmai barátság köti össze. Nagyjából egyszerre indultak, és a pályájuk első felében ugyanannál a kiadónál is voltak (UCMG), Edina Yonderboi-jal, Ambrus pedig az Amorf Ördögökkel. Az ezt követő években többször is dolgoztak együtt: Edina vokálozott az Amorf Ördögökben, majd a Péterfy Bori Love Bandben is. (És közreműködött a Zagar-ban meg az Anima Sound Systemben is, de ez most mellékinformáció.) Azonban már jó ideje nem találkoztak egymással, ezért is érte Edinát teljesen váratlanul, amikor december közepén Ambrus felhívta őt, és annyit mondott neki: „Edina, nem kertelek, azért hívtalak, hogy van-e kedved beszállni az Erik Sumo zenekarba jövőt évtől?” 2 másodperc múlva pedig már Kutzora Edina az Erik Sumo Band tagja volt. Azóta folyik a közös munka, készül az új lemez, amiről a zenekar új énekesnője azt mondta:

„Azzal együtt, hogy az Erik Sumo alapvetően Ambrus saját szerzeményeire épül, nyitott az ötletekre, és az énektémák kidolgozásában mi is részt veszünk.”

A „mi” alatt Edina természetesen Kiss Erzsit érti. Persze a régi dalok közül is bent marad jó pár a repertoárban, amik ezentúl Edina hangján szólalnak meg. De egy dalt Veronika is énekel majd az új lemezen, és ott lesz a lemezbemutatón is október 18-án, így ő sem tűnik el teljesen.

És akkor lássuk miket hallgat ma az Erik Sumo Band új énekesnője, illetve mik vannak rá örök hatással.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Kutzora Edina (Erik Sumo Band)

Mit hallgatsz most?

Több mindent, ezeket:

Ezeket pedig egy készülő dalomhoz hallgatom sokat mostanában inspirációként:

Mi kedvenc dalod az idén? 

Életed első meghatározó dala?

Ezzel a dallal álltam ki először a színpadra viccből egy gimis buliban. Annyira jól sikerült (vagy nem), hogy úgy maradtam.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Nicky Minajtól eddig semmit hallottam, aztán rákerestem… Ezért inkább egy izlandi csapatot választottam, őket nemrég, Reykjavíkban hallottam először a Kex Hostelben, szuper jó koncert volt, muszáj volt rájuk keresni.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

A két liblingem, Ryuichi Sakamoto és David Bowie. Mindketten játszottak is abban a filmben, aminek ez volt a soundtrackje:

Zenei xanax a Jaffa68-tól
júl. 20., 10:07
Lady Gaga már alig várja, hogy együtt bulizzunk – megjelent a Chromatica
máj. 30., 6:05
Link interjú – Szabó Benedekkel (Szabó Benedek és a Galaxisok)
ápr. 7., 10:01
Link interjú Scott Hansennel (Tycho)
febr. 20., 11:59