A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Little G Weevillel

- PP -
2017. szeptember 22., 17:15

Az ország nemzetközi szinten legelismertebb blues előadója, Szűcs Gábor, vagyis Little G Weevil szeptember 22-én, azaz ma este mutatja be Something Poppin’ című legújabb nagylemezét az Akvárium Klubban. 

Little G története népmesébe illő, és mindannyiunk számára inspiráló: egy rendkívül elhivatott zenész miután az ország összes blues kocsmájában és klubjában fellépett, 2004-ben úgy döntött, hogy mindent feltesz egy lapra, és egy szál gitárral, egy bőrönddel és némi pénzzel elindult a blues hazájába, Amerikába (közelebbről Memphisbe), hogy a lehető legautentikusabb helyeken merülhessen el a bluesban. Ez sikerült is neki, olyannyira, hogy 2013-ban meg is nyerte a neves International Blues Challenge nevű versenyt, egy évre rá pedig két kategóriában is jelölték a legrangosabb blues díjra, a Blues Music Awardra.

Gábor eddig négy lemezt jelentetett meg (Southern Experience, 2009; The Teaser, 2012; Moving, 2013; Three Chords Too Many, 2016), legfrissebb albumát, a Something Poppin’-t pedig a napokban tette közkinccsé a hvg.hu-n, amely itt meghallgatható.

Az Akvárium Klubban ma este rendezendő koncertjéig még van időnk felkészülni új lemezéből, és meghallgatni/megnézni öt dalt azok közül, amelyek Little G-t most és mindörökké inspirálják. Jó szórakozást mindhárom programhoz!

Mit hallgatsz most?

Régi kedvenc, de mostanában, amikor készültem az új lemezanyag megírására, sokat foglalkoztam a 70-es évek elejének soul-funk zenéivel. Ez a dal ennek a korszaknak egy emblematikus darabja.

Mi a kedvenc dalod az idén?

John Lee Hooker számomra az egyik legnagyobb hatású örök kedvenc, a Boogie Királya. Szeretem a történetmesélését is, ez a dal erre is jó példa.

Életed első meghatározó dala?

Albert Collins: a másik örök kedvenc; talán a gitárjátékomra ő hatott a leginkább.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Lady Wray – a csaj borzasztó jó, nemrég fedeztem fel magamnak.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Bobby Womack: Across 110 Street – lent Délen nincs senki, aki ne szeretné ezt a dalt, gondolkozom is azon, hogy egyszer én is feldolgozom.

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -