A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Még5-tel, a Bëlga egyik szövegmondó kisiparosával

2019. május 10., 0:07

Még jóval a fesztiválszezon kezdete előtt, már május 10-én, fesztivállapotba kerülhetünk a Bëlgával, ami egy magyar könnyűzenei együttes, és amelynek tagjai legközelebb péntek este a Kobuci Kert színpadán lesznek együtt láthatók és nézhetők. Közülük a Még5 (korábban Még5milliárd, Még5lövés) nevűt kértük meg szépen, hogy mondja el nekünk dalban, mik a kedvenc dalai.

Az ország egyetlen Bëlga nevű zenekara tavaly volt 20 éves, de mivel ők mindent máshogy csinálnak, mint mások, nem ünnepeltették meg magukat másokkal a kerek évforduló alkalmából, inkább úgy döntöttek, hogy a 21-ik évet ünneplik majd meg. Ez az év most el is következett, ezért Huszonëgy címmel
meg is jelentettek egy számot (Huszonëgy) és hozzá egy klipet, amelyben köszönetet mondanak minden egyes hallgatónak, akik eddig legalább háromszor meghallgattak egy Bëlga lemezt.

Íme:

Pénteki Kobuci kertbeli koncertjükön lesznek egyéb, eddig nem látott ünnepi kísérőjelenségek is, például misztikus vendégek és egy még misztikusabb sör, de a zenekar külön kérése volt, hogy erről ne írjunk, úgyhogy nem írunk. Annál is inkább, mert mire ez a cikk elkészült és kikerült a világhálóra, a koncertre időközben minden jegy elkelt, így promóciós értéke gyakorlatilag nulla. Viszont, akik a Kobuci Kert kerítésén kívül rekedtek, így legalább vigasztalódhatnak azzal, hogy megtudhatják, mit hallgat(ott) Még5 régen és ma. Na és azzal, hogy megnézhetik, mi a kedvenc dala az idén.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Még5 / Bëlga

Mit hallgatsz most?

Mi kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook-eseményoldal. 

Link interjú Czutor Zoltánnal a ma esti Belmondo-koncert kapcsán
nov. 13., 18:39
„Ebből az őrületből nincsen kijárat” – megjelent az Európa Kiadó új albuma, szombaton koncert a Muzikumban
nov. 5., 23:29
Tényleg közeleg a világvége: Madonnának már a fejdíszét is cenzúrázzák
okt. 6., 17:24