A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ MIKULI FERENCCEL, A QUIMBY BASSZUSGITÁROSÁVAL

2018. szeptember 6., 16:32

A Quimby hagyományosan a Budapest Parkban zárja a nyarat hosszú évek óta, és így lesz ez az idén is: szeptember 7-én, pénteken. A koncert napján még megtekinthető lesz a Quimby-dalok inspirálta alkotásokból összeállt Dallamképek című kiállítás, amelyről mi is hírt adtunk bővebben. Az est fényét a Quimby tagjainak egyik személyes jó barátja, a budapesti éjszakák legszakavatottabb trubadúrja, Frenk emeli majd zenekarával. Remek este lesz.


Az 1991-ben alakult zenekar egyik alapító tagja Mikuli Ferenc, ismertebb nevén Fefe volt, a basszusgitáros, aki tehát immáron több, mint negyed évszázada a Quimby egyik, ha nem a legstabilabb oszlopa. Kollegája és barátja, Dódi, a trombitás professzor néhány éve a következőképp jellemezte őt az ABC 0-24 – Non Stop Rock ‘n’ Roll Interjúk című kötetben olvasható, velük, kettőjükkel készült beszélgetésben: „ Mikuli Feri kifelé stabil, de elég sok mögötte a küzdelem. Egy olyan személyiség, aki mégis a stabilitást képviseli a szememben. Ő lassabban mosolyodik el, de tovább tart a mosolya. Jellemzően zárkózott, elvan a belső világában, de nagyon tudja értékelni az apró dolgokat, igazi kontempláló ember, aki a gyerekkorát a zsebében hordja.”

Ahogy korábban a Quimby többi tagját is, most Fefét kértük arra, hogy nyissa ki digitális lemezes táskáját, és mutassa meg nekünk, hogy miket hallgat, miből táplálkozik, és mi élteti őt, ha zenéről van szó. Nem csalódtunk: eklektikus válogatást kaptunk tőle is.

Jó szórakozást Fefe meghatározó zenéinek hallgatásához, és a holnapi koncerthez is!

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Mikuli Ferenc, Quimby

Mit hallgatsz most?

Mi kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

 eseményoldal

Link interjú Nagy Dáviddal, a Supernem dobosával
jan. 13., 19:44
Link interjú Mózner Lacival, a Blahalouisiana gitárosával
jan. 12., 16:10