A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Pásztor Sámuellel, az Anna and the Barbies énekes-gitárosával

2016. november 14., 21:00

Az idén tizenegyedik éve működő Anna and the Barbies a tervek szerint karácsonykor jelenteti meg hetedik nagylemezét, Utópia címmel. Azok kedvéért, akik hiányoztak az összes irodalomóráról, az utópia nem a koncertek után elfogyasztott alkoholt jelenti, hanem egy tipikusan jövőbeli, közel tökéletes fejlettségi szinten álló emberi társadalmat, illetve az ezt leíró irodalmi művet. Az utópia további jellemzője, hogy a valóságban nem megvalósítható. November 17-én és 18-án a Fővárosi Nagycirkuszban lép fel Pásztor Anna és legénysége.

Az lemezbemutató Utópia turné utolsó két felvonásán lesz minden, ami a terv megvalósításához szükséges: cirkuszi fellépők reflektálnak a zenekari produkcióra, akusztikus minikoncert (a „rendes” koncert közben), Anna ruháiból kiállítás az előtérben, valamint multimédiás kiállítás az Utópia turné korábbi koncertjeiből.

„Ez lesz az UTÓPIA turné révbe érése – mondja Pásztor Anna. – Az egész olyan, mint egy visszafelé forgatott film. A puzzle összes darabkáját láthatták már azok, akik az eddigi állomásokon ott voltak, de most összeáll a teljes kép. Azt szerettük volna, hogy ez egy közös utazás legyen, aminek a vége valamiféle beteljesülés. Kicsit olyan, mint egy hosszan elhúzott karácsony. Díszítjük, díszítjük a fenyőfát és a végén alá ülünk… Nagyon érdekes dolog fog születni. A cirkusz alapvető jellegzetességei egészülnek ki énekszóval, elképesztően magas színvonalú zenével, gyönyörűséges díszletekkel és 21. századi, vad rock’n’rollal.”

A november 18-i előadásra a jegyek már elkeltek, de aki igyekszik, 17-én még belépést nyerhet Utópiába. Addig pedig még azt is megnézhetjük és meghallgathatjuk, hogy a zenekar egyik alapító tagja, az énekes-gitáros Pásztor Sámuel milyen zenéket hallgat ma, illetve mik voltak hatással régen.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?