A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Pettik Ádámmal, a Besh o droM egyik alapító tagjával

2019. december 11., 12:52

December 14-én az Akvárium Klub Nagyhalljában lép fel a Besh o drom, és vendégként csatlakozik hozzájuk Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György is. Koncertjük kapcsán az Open Air Rádió Link interjú rovatában az együttes egyik alapító tagja, Pettik Ádám osztja meg velünk jelenlegi és mindenkori kedvenc zenéit.

A Besh o droM zenekar ismert és elismert zenészei húsz éve járják a világot, nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmus- és dallamkavalkáddal, virtuózitással kezelt hangszerekkel, garantáltan táncra perdülő közönséggel. A néptáncosok hőn szeretett lelazítói, az értelmiségiek kedvenc népzene közvetítői, a népzenészek irigyelt rockerei, az adatközlők legpimaszabb feldolgozói.
Turnébuszuk Európa valamennyi benzinkútját megjárta, a nemzetközi repülőterek jelentős részét bekötött szemmel is felismerik. Fesztiválok születésénél, temetésénél muzsikáltak. Fiatal zenekaroknak tartották a fáklyát, nagy öregektől vettek át stafétát.
Lelkesedésük továbbra nem lankad, egy-egy zenei viccért nem kell a szomszédba menniük, bátran keverik a zenei koktélokat, látszólag össze nem illő ízeket honosítanak meg úgy, hogy a gyanútlan kóstoló még és még akar belőlük. Pályafutásuk húsz éve alatt felnőtt egy generáció, amelynek a Besh o droM nélkül nem volt világzene.

A december 14-i akváriumos koncertjük előtt a zenekar egyik alapító tagja, Pettik Ádám (derbuka, kanna, dob, ének) osztotta meg az Open Air Rádió közönségével jelenlegi és örök kedvenc zenéit.

Link interjú: kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Pettik Ádám/Besh o droM.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook-esemény

Jegyek

Reményteljes reggeli óda a caroline-tól
jan. 21., 7:33
Nézed a sorozatot? Olvasd el a könyvet! – Harlan Coben: Maradj mellettem
jan. 17., 16:01