A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Pogár Lászlóval, a Black Bartók gitárosával

bobdetroit
2017. december 27., 10:46

A 2009 óta megrendezésre kerülő Fekete Zaj a legsötétebb, legalterosabb hazai fesztiválunk. 2014-ben volt az eddigi utolsó, azon még (többek között) a Hangmás lépett fel, – a remélhetőleg az újraindulást jelentő – idei megmozduláson pedig már a Black Bartóknak csápolhatunk. A Fekete Zaj 2017-ben egynapos fesztivál lesz, december 29-én tartják a Dürer kertben négy helyszínen, rengeteg fellépővel – köztük a Black Bartókkal.

 A Hangmás romjain 2015-ben alakult Black Bartók eleinte trió felállásban működött. Pogár László (gitár) és Minda Endre (ének, gitár) ex-Hangmás tagok mellé érkezett Kovács Marcell (sampler); a bemutatkozó EP-jüket is még így készítették el. 2017-ben, miután a zenei alapokat lefektették és megerősítették, újabb zenészekkel (Pesztalics Dénes basszusgitárossal és Tóth András dobossal) bővült a zenekar, ami így jelenleg 5 főből áll. A Black Bartók zenéje éjsötét, és nyers egyszerűségű zenei összetevőkből áll össze: bluesból, punkból és elektronikából.

A Black Bartókkal együtt összesen 28 zenekar lép fel az idei Fekete Zaj fesztiválon. (Részletes program lent az eseményoldalon.) Itt lesz például az önmagát nemrég ismét újrafomáló Anima Sound System, A Semmi Kapuin Dörömbölve című klasszikus lemezét adja elő teljes egészében a VHK, de lesz még többek között Volkova Sisters, Hó Márton és a Jégkorszak, Gustave Tiger, vagy a Last Days of Jesus nevű zenekar Szlovákiából. Menjünk zajongani.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Pogár László

 Mit hallgatsz most?

 Mi a kedvenc dalod az idén?

 Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

 Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.