A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Pulius Tiborral, a Supernem gitárosával

- PP -
2017. szeptember 19., 17:40

Utolsókat rúgja a nyár, és elsőket belénk az ősz. Ilyenkor nincs mit tenni, mint csak azért is koncertre menni. Például a Budapest Parkba, mely szórakozató konglomerátum ilyenkor hagyományosan utolsó, nagyszabású, nyárzáró eseményeit tartja. Szeptember 20-án, szerdán este például egy bandaháborút, melynek főszereplői a Fish! és a Supernem lesznek.

A mai kizökkent világban 15-20 éven át egyfolytában lélegezni sem kis kihívás, nemhogy ennyi ideig rock ’n’ roll zenekarban lenni és abban életben maradni – ráadásul hitelesen. Az 1999-ben alakult, pop rock ’n’ rollban utazó Fish!-nek, és a 2002-ben alakult punk ’n’ rollra menetelő Supernemnek idáig ez tökéletesen sikerült, és ahogy ismerjük őket, ez most már így is marad, míg az utolsó próbán meg nem halnak.

A Supernem gitárosa, Pulius Tibi – úgyis, mint az egyik utolsó igazi magyar rocksztár – elmondása alapján a két zenekar 10-12 éve ismeri egymást. Kétszer-háromszor körbeturnézták már együtt az országot, mert a két együttes közönsége viszonylag hasonló rock ’n’ roll rugóra jár, és a koncertezés illetve a backstage-ben eltöltött wellness hétvégék során haverkodtak össze. Így merült fel az az ötlet, hogy rendeznek egy bandaháborút, amiről részleteket nem kívántak elárulni – holnap estig elég, ha annyit tudunk, hogy igen rendhagyó esemény lesz: két zenekart láthatunk majd egy színpadon, rengeteg meglepetés elemmel és remek vizuállal kísérve. Az előzenekar a Dope Calypso lesz, úgyhogy minden adott egy felhőtlen, egész estés szórakozásra – még akkor is, ha az eseményoldalon az előrejelzés szerint felhős lesz az ég, és zápor, zivatar várható.

Holnap estig pedig még elvégezhetjük a bemelegítő mozgásokat Pulius Tibi kedvenc zenéire.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén? 

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -