A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Senával

- PP -
2017. április 4., 20:11

Egyből zenei ünneppel indul az idei tavasz: most megjelenő, harmadik szólólemezét, a Feathers-t e hét pénteken, április 7-én mutatja be az a38-on Sena Dagadu, vagyis: Sena. Bár már nagy erőkkel készül az április végi Irie Maffia koncertre is, a Hajón saját zenekarával lép majd fel.

 fotó: Glódi Balázs

Sena Dagadu 15 éve gazdagítja a magyar könnyűzenei életet. Miután 18 évesen szülőföldjéről, Ghánából, édesanyja szülőföldjére, Magyarországra költözött, a DJ Mango vezette Gimmeshot Crew tagja lett, és többek között az underground hip-hop csapat tagjaival készítette el 2003-ben első szólólemezét, a kiváló és mai napig érvényes First One-t. Második nagylemezére, a Lots of Trees-re tíz évet kellett várni, de Sena közben tagja lett az Irie Maffiának (akikkel eddig négy lemezt készített), és számos dj-vel, zenekarral és kollektívával is kollaborált közben. (Legutóbb például 2015-ben jelent meg DJ Vadimmal közös albuma a Grow Slow.) Míg eddigi anyagain producerekkel dolgozott, három éve elkezdett saját zenei alapokat készíteni dalaihoz. A Feathers tizenegy szerzeménye már mind saját ötleteken alapszik, amiket a következő zenészekkel dolgozott ki: Dési Tamás: dob, Bata István: basszusgitár, Szekér Ádám: gitár, Premecz Mátyás: billentyűk, Hock Ernő: nagybőgő, Ibro Fall: ütős hangszerek, Meggyes Ádám: trombita, Élő Márton: harsona, Puskás Csaba: trombita, Jász András: alt szaxofon, Kováts Gergő: tenor és bariton szaxofon.

A Feathers dalait az együttes egyben, élőben rögzítette, és minimális utómunkát végeztek rajta annak érdekében, hogy az albumnak minél élőbb legyen a hangzása. A bakeliten, CD-n és digitálisan is beszerezhető Feathers – amelynek jó néhány dala már az Open Air Rádióban is hallható – egy Senához méltó, érett, érzékeny, izgalmas, lendületes, helyenként drámába, helyenként ritmusorgiába és természetesen felszabadult, fekete gyökerű tánczenébe hajló album lett, amelyen tetten érhetők a Senát leginkább megérintő zenei hatások, amelyeket úgy gyúrt egybe, hogy a végeredmény nem igazodik trendekhez, hanem egy önálló, organikus, ünnepélyes és ünneplendő elegyet képez. Azaz pont olyan minőség, amilyet Senától elvárhatunk és megszokhattunk.

Az április 7-i lemezbemutató előtt Sena még szakított időt arra, hogy megossza velünk jelenlegi és örök kedvenc zenéit. Jó szórakozást ehhez is és a koncerthez is.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Eseményoldal.

Szerző: - PP -