A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Sly-jal, a Chinese Man beatmakerével

Open Air Rádió, fotó: Leo Berne, Emma Birski
2018. március 1., 19:00

A ma esti A38-on megrendezendő Chinese Man koncertre ugyan minden jegy elkelt, de aki ott lesz, az előtte még megcsinálhatja a házi feladatát, és felkészülhet Sly kedvenc dalaiból, aki pedig már nem fért be, vigasztalódhat azzal, hogy most megtudja, miket hallgat a Chinese Man ütemgyártója.

Nem mondhatni, hogy Aix-en-Provance a hip-hop fellegvára lenne, a francia hip-hopperek nagy része is leginkább a nagyvárosok urbánus közegéből származik (például a Provance-tól 30 kilométerre lévő Marseille-ből), de a Chinese Man nevű trió épp annyira szokatlan és formabontó hip-hopot játszik, mint amennyire szokatlan, hogy egy kifinomult, gazdag és gazdag kultúrával rendelkező városban alakultak.

A Chinese Man 2004 óta ontja magából a jobbnál jobb, szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb zenéit, aminek kerete a hip-hop, amelyet fantasztikus mennyiségű zenei elemmel, műfajforgáccsal és hangulattal töltenek meg, amelyet fantasztikus muzikalitássaltálalnak. Rengeteg féle nép zenéjét ötvözik, és teszik ezt olyan természetességgel, hogy náluk simán megfér egymás után egy mexikói, egy kínai, egy francia sanzonos, egy reggae-s/ raggás, vagy egy angol királyi udvari hangulatot árasztó dal.

A Chinese Man számtalan nagylemezt (kb. tízet) és még számtalanabb maxit megjelentett eddig, és a laza, kellemes füstös, értelmes, érzelmes, eklektikus, örök nyarat idéző zenéjük egyszerűen megunhatatlan. Mindenkinek ajánljuk.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Sly, Chinese Man

Mit hallgatsz most?

A Scratch Bandits Crew-t, mert baromi jók, és egyébként a kiadónknál, a Chinese Man Recordsnál vannak.

Scratch Bandits Crew – Need

Van már kedvenc dalod az idén? Ha nincs, mi volt a tavalyi kedvenc?

Ez nem szorul magyarázatra.

Életed első meghatározó dala?

Életem egyik első zenei emléke. Remek dal.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Nem ismerem Bruno Mars zenéjét, így akkor legyen az utolsó lemeze.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

A Talib Kweli & HiTek: Reflection Eternal – Train Of Thought című lemeze, amelyiken az alábbi szám is van, szerintem a hip-hop történetének egyik legjobb albuma.

Chinese Man Facebook-oldal.

Facebook: eseményoldal.

 

 

 

Szerző: Open Air Rádió, fotó: Leo Berne, Emma Birski