A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú – Szabó Benedekkel (Szabó Benedek és a Galaxisok)

2020. április 7., 10:01

Az idén januárban megjelent Cím nélküli ötödik lemez című ötödik Szabó Benedek és a Galaxisok nagylemez március végére időzített lemezbemutató koncertje ugyan elmarad, de az új album és a koncert apropóján, a zenekart vezető Szabó Benedekkel készített Link interjú viszont nem. Úgyhogy nem is maradt más hátra, mint hogy olvassátok!

A Szabó Benedek és a Galaxisok zenekar március végén tartotta volna lemezbemutató koncertjét az Akváriumban – egy országos turné részeként. Most mindkettő elmarad. Hogy a turnéval mi lesz, azt most még pontosan nem tudni, de a budapesti koncert új időpontja már megvan,  jövőre fogják megtartani: 2021. február 6-án. Addig pedig még nagyon-nagyon sokat kell aludni. A lemez addig is rongyosra hallgatható a net megfelelő oldalain, vagy esetleg otthon, feltéve, hogy vásároltunk belőle. És ha az ember még ráadásul az Open Air Rádió rendszeres hallgatója, akkor nálunk is elcsíphet pár számot, és nemcsak az új albumról, hanem a régebbiekről is. Most pedig következzenek végre a mostani huszasok és harmincasok egyik kedvenc zenekarát vezető Benedek aktuális kedvencei.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket

Mit hallgatsz most?

A dél-afrikai Batsumi gyűjteményes lemezét. Erre a számra ébredtem, amikor pár éve elaludtam a Gólyában egy kanapén.

Mi a kedvenc dalod az idén?

Tavalyi, de idén hallgattam sokat. Az egész lemez nagyon szép.

Életed első meghatározó dala?

Metro: Valami újat szeretnék. Ez az első szám, amire emlékszem.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Nagyon sajnáltam, amikor feloszlott a Veronica Falls, aztán hallottam, hogy Roxanne Clifford szólóprojektbe kezdett, de teljesen elfelejtettem, amíg nem olvastam valahol, hogy milyen jó a Patience-lemez. És tényleg.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

A Clientele nélkül már nem is tudnám elképzelni az életem.