A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ SZŰCS PÉTERREL, AZ ØRDØG ZENEKAR DOBOSÁVAL

- PP -
2017. október 10., 17:50

Október 13-án, péntek este az Ørdøg fog fellépni a Dürer Kertben, de a sok sötét ómen ellenére aggodalomra semmi ok: ahogy Kecskeméten az Apey and the Pea koncertjén sem áldoztak fel sem kecskéket sem méheket, úgy itt sem lesz sem sátánista szeánsz, sem ördögbot suhogtatás, és vér sem fog folyni, maximum sör és izzadtság, ami pedig – még – nem tilos.

Az Ørdøg zenekart a néhány éve megszűnt, vagy határozatlan időre felfüggesztett Suberbutt különféle időszakaiban megfordult zenészek alkotják: Salim Mahboubi (basszusgitár), Nagy Miklós Péter (gitár), Szentpéteri Zsolt (gitár), Szűcs Péter (dob), Vörös András (ének). A zenekar eddig két albumot jelentetett meg: 2014 végén a Tíz fekete dal címűt, az idén év elején pedig kiadták a Sötétanyagot, amely egyébként olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, de füllel egészen kiválóan hallható. Az albumok elérhetők az összes ismert zene- és videómegosztó csatornán, köztük a Youtube-on is, ahonnan most – még mielőtt rátérünk az Ørdøg dobosának, Szűcs Péternek kedvenc zenéire – a remek vizuális megoldásokkal készült, augusztusban közzétett 100×100000 című klipjüket itt be is mutatnánk.

Az október 13-i, péntek esti koncerten az Ørdøg előtt fellép a Shapat Terror, a Slowmesh és az Oltári fiúk is, úgyhogy sötét anyagokban nem lesz hiány.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Szűcs Péter, Ørdøg zenekar

Mit hallgatsz most?

Most leginkább L.A. Gunst! Nagyon megörültem a hírnek, hogy játszanak Magyarországon, úgyhogy előveszem a teljes életművet. Tracii Gunst legalább akkora gitárosnak – bár egy picivel haloványabb dalszerzőnek – tartom, mint Slasht. Nemhiába, egymást váltották régen abban a nevesincs bandában!

Mi a kedvenc dalod az idén?

Ez! Nem idei, de nagyon sokat hallgatjuk a lányaimmal, teljesen megőrülnek érte! Én meg azért imádom, mert bár nagyon nehéz már a régi feelinget kapni a RHCP-től, de ebben a dalban nekem a ’90-es évek eleje abszolút visszajön:

Életed első meghatározó dala?

Fú, jó kérdés. Már meglepően korán belefulladtam az angolszász hardrock zenékbe, úgyhogy azok közül valamelyik. Legyen mondjuk ez – 1983, B oldal, egyes track! (Amúgy én csak úgy ’88 táján ismertem meg a lemezt.)

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mindig akad ilyen, de mai fejjel belehallgatva ezekbe a bakancslistás dolgokba, már kevésbé találom izgalmasnak azokat, legalábbis a legtöbbjét. Szóval érdekes, de nekem a Pink Floyd valahogy kimaradt. A nyáron viszont meghallgattam a feleségem egyik Pink Floyd-cédéjét, és valahogy ráéreztem a zenekarra. Úgyhogy ideje feldolgozni az életművet.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Szemét kérdés, sok ilyen van, legyen ez:

És még ez:

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -