A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Varga Liviusszal, A Kutya Vacsorája frontemberével

- PP -
2017. március 26., 20:21

LÁNCREAKCIÓ néven zajló turnéjuk legnagyobb koncertjét adja április 1-én A Kutya Vacsorája az Akvárium Klubban. A Quimby ütőseként is ismert Varga Livius és barátai a Zephyr nevű fiatal magyar együttessel lépnek fel, gyakran úgy, hogy egymás közönsége előtt egymás hangszerein is játszanak, és a közös szerepléssel remélik, hogy újabb és újabb láncreakciót indítanak el.

 A Kutya Vacsorája nevű „alternative supergroup” 2002-ben indult, és 2012 óta játszik a mai állandó felállásban. Eddig három lemezt jelentettek meg: Live at A38 (2008), Gumicsont (2011), Újra ugatok (2015), és most dolgoznak a harmadik stúdió albumukon, amiről két dalt be is mutatnak majd az Akváriumban. A lemez címe Szerelem hétszer lesz, és csakúgy, mint az előző, az új is konceptalbum lesz, de ez, igen, kitaláltátok: a szerelemről fog szólni. Ahogy a macsekkolo.blog.hu-nak Livius elmondta: „Nem egy trubadúr, szerelmes válogatás lesz, vagy valami ’szív küldi szívnek szívesen’ dolog, sokkal inkább a szerelem és a szeretet különböző arcait fogja bemutatni: a gyermeki szeretettől a féltékenységen át, a ’meghalok érted, miért hagytál el?’ témaköréig mindent érintünk majd.” Livius fejében az is megfordult korábban, hogy megírja a világ legszebb szerelmes dalát, hogy aztán soha többet ne kelljen dolgoznia, de aztán rájött, hogy tulajdonképpen felesleges: „Imádom a munkám; amikor szokták kérdezni, hogy mi a hobbim, arra azt mondom, hogy nekem gyakorlatilag az életem a hobbim.”

Livius A Kutya Vacsoráját egy magas hőfokon alkotó, improvizatív, „exkluzív zenei laborként” jellemzi, ahol mindenki megvalósíthatja zenei ötleteit, és ahol a közös zenélésnek egy teljesen új formáját fedezte fel, amiről mindig is tudta, hogy létezik, de nem tapasztalta még meg másban. Ez az improvizatív, lelkes és lelkesítő intenzitás jön át élő fellépéseiken is. Az április 1-jei akváriumbeli koncertjük előtt pedig most megnézhetünk és meghallgathatunk néhány olyan dalt és lemezt, amelyek Liviust inspirálták régen és ma.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Szerző: - PP -