A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Varga Zsuzsával

2023. február 5., 12:51

Varga Zsuzsa a 2023-as évet egy háromdalos EP-vel nyitotta meg, amit már tavaly novemberben, a Kibe’ bízzak?  című számmal beharangozott. A január 27-én megjelent Szusizsu EP kapcsán kérdeztük meg kedvenceiről a dalszerző-énekest.

Varga Zsuzsa kapcsán a Venus zenekart emlegetni szinte már tök felesleges, annyira távol vagyunk már időben és zenei világban attól a régi történettől. A szólópályára lépett Zsuzsa egészen más irányokba indult el, de még úgy is, hogy a popzenét sosem engedte el. Csak jócskán kitágította a kereteit a maga számára, és ezt a következetes utat járja azóta is. A legtöbbet Kovács Petivel meg a Stopsonickal zenélt együtt, akikkel a mai napig nagyon jó viszonyban van, viszont az utóbbi két évben már teljesen a saját útját járja, és maga írja meg hangszereli a számait. A tavalyi Zuzuana EP után most megjött a folytatás, a Szusizsu, vagyis megmaradt a címadási koncepció, az énekes-dalszerző keresztnevével való játszadozás. Az új EP zeneileg (meg vizuálisan is) Zsuzsa gyerekkorát idézi meg diszkóval, picike oldschool hip-hoppal és jungle-lel, de mindez persze újragondolt formában hallható a lemezen, melynek keverési és utómunkájában Varga Wata Tamás volt a segítség.

A jövőben további dalok és EP-k érkeznek majd, de addig még ne rohanjunk előre, egyelőre nézzük Varga Zsuzsa kedvenceit, aztán pedig jöhet a Szusizsu.

Kedvenc zenészeink, művészeink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Varga Zsuzsa

Mit hallgatsz mostanában?

Épp hazajöttem egy kis elvonulásról Bakonybélből, ahol gitáron játszott valaki egy új szerzeményt, és nagyon megérintett. Talán a napokban megkapom a felvételt is. Nagyon jó a szöveg flow-ja, meg hihetetlen energia van benne, és tetszik az ösztönössége, tanulnom kell ebből. Úgyhogy nincs link, „csak” az élmény.

Mi kedvenc dalod az idén? (Ha még nincs, akkor mi volt tavaly?)

Életed első meghatározó albuma?

Apukámnak sok lemeze volt, onnan válogattam. Ami hirtelen beugrik, az a Clash Combat Rock albuma, arról is a Rock the Casbah.

Ezt fel is dolgoztam később. Kicsit szögletesebb lett, de jó buli volt.

Melyik számot szereted mostanában leginkább játszani élőben a saját dalaid közül?

Egy teljes újrakezdés közepén még nem jutottam el odáig, hogy válogassak, alig várom, hogy eljátsszam az összes új számom. Ha egyet ki kéne emelni, akkor valami pörgős, bólogatós lenne, mondjuk ez:

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni? 

A soul/motown dolgokat soha nem unom meg. Hú, de nehéz választani. Legyen valami méltatlanul elfeledett. Ebben a hideg szürkeségben érkezzünk meg a sárga és világoskék Kaliforniába, ahol mindenki szörföl és szerelmeskedik.

https://www.youtube.com/watch?v=LdZrSNjP2zQ&ab_channel=RapSmoke

Ha egyetlen számmal kéne jellemezned a gyerekkorodat, melyik lenne az?

Az egyik legkorábbi zenés vizuális élményem a Duran Duran Rioban készült koncertfilmje, ez valahol nagyon mélyen elraktározódott bennem. És micsoda basszus van már a Rio-ban!

Íme az új Varga Zsuzsa EP, a Szusizsu:

Szerző:
Címkék:
Kezdjük a hetet pazar francia punkkal!
ápr. 22., 6:07