A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Vörös Andrással, az Ørdøg frontemberével

- PP -
2017. március 2., 17:46

A nevével – és csakis a nevével – a norvég templomgyújtogató metálzenekarokat idéző Ørdøg megjelentette második albumát Sötétanyag címmel, amelyet március 3-án, e hét pénteken mutatnak be a Dürer Kertben. Gyújtogatástól nem kell tartani, esetleg a nyugalom megzavarására alkalmas hangerőtől.

 fotó: Horpáczi Dávid

Az Ørdøg az után alakult, hogy 2013 tavaszán a szintén Vörös András vezette Superbutt bejelentette feloszlását, a frontember pedig kiadta az új jelszót: „Legyen Ønnek is Ørdøge!” Első albumuk, a Tíz fekete dal 2014 novemberében jelent meg a HammerWorld CD-mellékleteként, méghozzá nagy sikerrel: 2015­-ben a HangSúly Metal Awards szakmai és a Kettőnégy közönségszavazásán is az „Év lemeze” címét nyerte el.

A február elején megjelent kilenc számos Sötétanyag munkálataiban a négy alapító tag – Szűcs Péter dobos, Mahboubi Salim basszusgitáros, Szentpéteri Zsolt gitáros és Vörös András énekes – mellett teljes értékű tagként vett részt a Wackor énekes­-gitárosa, Nagy­-Miklós Péter is.

Most pedig a pénteki lemezbemutató előtt bemutatjuk Vörös András teljes értékű kedvenc számait. Ehhez is és koncerthez is jó szórakozást kívánunk.

Mit hallgatsz most?

Szűcs Krisztián mindig is király volt, most is az.

Mi a kedvenc dalod eddig az idén?

Bár a dal 2012-es, de lemezre csak tavaly került, és én idén januárban találtam rá. Azóta viszont bele vagyok szeretve a Shapatba nagyon.

Életed első meghatározó dala?

Hát, ezt nem könnyű eldönteni. De legyen, mondjuk ez:

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Elhiszed, hogy pont ők maradtak ki teljesen az életemből? Pedig tényleg.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal:

Szerző: - PP -